YOUCA Day

Vandaag kreeg PZ Brakel/Maarkedal/Horebeke/Zwalm jong volk over de vloer. Drie jongeren van het zesde middelbaar (afkomstig uit Izegem, Zwalm en Zottegem) werden gekozen uit 20 kandidaten en werden ondergedompeld in de werkwereld van de lokale politie. Met onze deelname aan YOUCA ondersteunen we het engagement van jongeren en geven we ze de kans om de werkvloer te ontdekken. Een dankbare les voor later.

Vandaag namen de jongeren vingerafdrukken van elkaar, kregen ze uniformstukken aan die we gebruiken voor de handhaving van de openbare orde (Gentse Feesten, voetbal, Rock Werchter, … ), maakten ze kennis met ons wagenpark en 'sloten' ze elkaar op in onze cellen. Spelenderwijs leerden ze heel wat over het dagelijks politiewerk. In de namiddag gingen ze, samen met enkele collega's, het terrein op. Samen gaven ze inwoners tips om hun woning te beschermen tegen inbraken en hun voertuigen op een zodanige wijze achter te laten opdat ze de kans op een inbraak in hun voertuig verkleinen.

Met dit alles geeft PZ Brakel/Maarkedal/Horebeke/Zwalm het Salvadoraanse jongerenproject van Trias ngo, 7 jongerenprojecten hier in België en de drie jongeren die bij ons op bezoek waren een boost. Allen doen we hetzelfde: jongeren verenigen en ondersteunen om zo aan hun toekomst te kunnen bouwen.