Preventief toezicht donkere dagen

Vr 14.12.2018 - 9:26

Het wijkveiligheidsteam staat opnieuw klaar voor de preventieve toezichtsactie 'donkere dagen'.

De gezellige drukte in de winkelstraten tijdens de eindejaarsperiode en de daaropvolgende start van de koopjes, zorgt er helaas ook voor dat de gauwdiefstallen en andere vormen van overlast stijgen.

Het wijkveiligheidsteam, bestaande uit gemeenschapswachten en inspecteurs van de lokale politie, zorgt tijdens de drukste periodes voor een verhoogde aanwezigheid en zichtbaarheid. Zij zullen winkelende inwoners vragen om extra waakzaam te zijn en goed op hun bezittingen te letten. Het wijkveiligheidsteam zal ook een bezoekje brengen aan de handelaars, zodat ze vragen en mogelijke problemen sneller kunnen doorgeven en behandelen.

Het verhoogd toezicht wordt aan de burger kenbaar gemaakt via een affiche op de winkelramen.

Aarzel niet om de wijkinspecteur of gemeenschapswacht aan te spreken indien je ze tijdens hun ronde tegen het lijf loopt!

Kom jij bij ons team?

Wo 12.12.2018 - 10:35
Afbeelding1

We zijn op zoek naar een dynamische en gemotiveerde wijkinspecteur om ons wijkveiligheidsteam te vervolledigen. Onze wijkagenten werken in team met de gemeenschapswachten en worden ondersteund door een teamchef. De focus ligt hoofdzakelijk op de kerntaken van de wijkwerking.

Voor meer informatie kan u terecht bij Commissaris Rudy Segers of hoofdinspecteur Kris Verhasselt:

02 452 50 05 - rudy.segers@police.belgium.eu - kris.verhasselt@police.belgium.eu.

Verbod op vuurwerk en wensballonnen

Vr 07.12.2018 - 13:55
2754

Verbod op vuurwerk en wensballonnen

Met de feestdagen stilaan in het vooruitzicht, wordt vuurwerk weer brandend actueel. Dat mag je gerust letterlijk en figuurlijk nemen.

Voor veel mensen gaan nieuwjaar en vuurwerk hand in hand, maar het afsteken van vuurwerk is niet zonder gevaar. Ieder jaar lopen heel wat mensen ernstige brandwonden op. Wie een hart voor huisdieren heeft, koopt sowieso al best geen vuurwerk aan. Honden en katten slaan op de vlucht en ondervinden enorm veel stress door de luide knallen.

In de politiezone AMOW geldt er een verbod op vuurwerk en wensballonnen. Dit staat zo bepaald in het politiereglement: "Met behoud van de toepassing van de wettelijke en reglementaire bepalingen is het verboden, zowel op de openbare ruimte als op private eigendommen, om het even welk vuurwerk af te steken of voetzoekers, thunderflashes, knal- en rookbussen of andere zaken te laten ontploffen en wensballonnen op te laten." Enkel bij het gemeentebestuur van Merchtem kan u een toelating aanvragen voor het afschieten van vuurwerk.

Wie betrapt wordt, riskeert een GAS-boete die kan oplopen tot € 350.