Aangifte bewakingscamera's

Wo 13.06.2018 - 14:45

Sedert 25 mei 2018 dienen aangiftes van bewakingscamera's te gebeuren via de website http://www.aangiftecamera.be.be, en dus niet meer via de GBA (de Gegevensbeschermingsautoriteit, voorheen de Privacy-commissie genoemd). Iedere burger of onderneming die gebruikmaakt van één of meerdere bewakingscamera's is verplicht de registratie te doen. Deed u ooit al eens aangifte bij de vroegere Privacycommissie? Ook in dat geval moet u de aangifte opnieuw doen via www.aangiftecamera.be.
Meer informatie en een gebruikershandleiding vindt u hier http://www.besafe.be/nl/veiligheidsthemas/camera

Fietsgraveeractie

Vr 18.05.2018 - 13:12
Fietsgraveren3

De dienst Preventie van de politiezone AMOW organiseert regelmatig fietsgraveeracties op diverse locaties in de politiezone. Tijdens een fietsgraveeractie wordt het rijksregisternummer van de eigenaar in de fiets gegraveerd. Indien je fiets gestolen wordt, doe dan steeds aangifte bij de politie. Via je rijksregisternummer kan je fiets, op het ogenblik dat hij teruggevonden wordt, gemakkelijk aan jou terugbezorgd worden. Deze dienstverlening is GRATIS.

Naast de data van de fietsgraveeracties kunt u ook steeds uw fiets laten graveren op afspraak. U kan dan een afspraak maken via het nummer 02 456 08 81.
Wens je je fiets te laten graveren, kom dan zeker langs bij de volgende graveeracties:

Zondag 20/05/2018: naar aanleiding van de activiteiten voor de Roparun/Urban Run, Kerkplein ASSE van 14 uur tot 18 uur.

Vergeet zeker je identiteitskaart niet mee te brengen!

Contactpersoon fietsgraveren : Tel. 02/456.08.81 email-adres: Dorien.DeNijs@police.belgium.eu

Autograveeractie Asse op 15 mei 2018

Vr 11.05.2018 - 19:00
Auto stelen (002)

Politiezone AMOW en het gemeentebestuur van Asse steken de handen uit de mouwen tegen autodiefstal. Op dinsdag 15 mei 2018 organiseren ze in samenwerking met de firma Carglass een graveeractie waar bestuurders terecht kunnen om hun personenwagen te laten graveren.

Bij zo'n autograveeractie wordt er in alle autoruiten een unieke code op basis van het chassisnummer aangebracht. Deze code is onuitwisbaar. Het is een ideaal middel om autodiefstal te voorkomen. Het schrikt namelijk potentiële autodieven af, omdat zij dan alle autoruiten moeten vervangen om de code te verwijderen. Dit kost veel tijd en geld. Bovendien helpt het graveren de politie om de eigenaar terug te vinden na een eventuele autodiefstal.

De autograveeractie zal plaatsvinden vanaf 9 uur tot 13 uur in de ondergrondse parking Huinegem. Het graveren is gratis en neemt slechts een tiental minuutjes in beslag.