Maart wordt fietsdiefstalpreventiemaand

Di 05.03.2019 - 9:16
Bicycle 163641 1280

Tijdens de maand maart zal er extra aandacht besteed worden aan fietsdiefstalpreventie. Er worden tips gegeven om fietsdiefstal te voorkomen en er wordt een oproep gedaan om verdachte situaties te melden. Wanneer u dus uw fiets stalt, houdt dan altijd rekening met volgende "vuistregels":

  • Zet je fiets steeds slotvast! Gebruik steeds 2 sloten van een verschillend type. Bij voorkeur een combinatie van een beugelslot uit gehard staal en een ringslot.
  • Bevestig het kader en een wiel aan een vast, niet verplaatsbaar voorwerp.
  • Plaats je fiets op een veilige, verlichte en zichtbare plaats.
  • Laat geen verwijderbare onderdelen, accessoires of waardevolle spullen op je fiets achter.

Tijdens onze fietsdiefstalpreventiemaand zullen de gemeenschapswachten ook regelmatig controles uitvoeren of alle fietsen slotvast zijn achtergelaten door de eigenaars. Wanneer dit niet het geval is, zal er een flyer aan de fiets gehangen worden om de eigenaars erop te wijzen hun fiets in de toekomst wel steeds slotvast in de fietsstallingen te plaatsen.

Fiets al laten graveren?

Het loont zeker de moeite om jouw fiets te laten graveren met jouw uniek rijksregisternummer. De gravure maakt de tweewieler minder aantrekkelijk voor dieven en bovendien kan de fiets, indien gestolen, gemakkelijker terugbezorgd worden. Bij een fietsgravering wordt jouw uniek rijksregisternummer aangebracht op jouw fietsframe. We gebruiken hiervoor een label dat zeer moeilijk te verwijderen is.

Voor het gratis markeren van je fiets kan je terecht bij de dienst preventie van de politiezone. Maak een afspraak via het nummer 02 456 08 81 of via e-mail: sandra.vanderkelen@police.belgium.eu / dorien.denijs@police.belgium.eu. Of kom gewoon langs bij een fietsgraveeractie. Deze worden regelmatig georganiseerd op verschillende locaties in de politiezone.

De volgende fietsgraveeracties zullen doorgaan op:

  • Dinsdag 12/03/2019: station Asse van 16 uur tot 18u.30
  • Donderdag 14/03/2019: station Mollem van 16 uur tot 18u.30
  • Dinsdag 19/03/2019: markt Asse van 10 uur tot 12 uur
  • Woensdag 20/03/2019: station Zellik van 12 uur tot 14 uur

Vergeet zeker jouw identiteitskaart niet mee te brengen!

Fiets gestolen?

Doe steeds aangifte bij de lokale politie of via www.police-on-web.be en neem eens een kijkje op www.gevondenfietsen.be.

Om de kans te vergroten dat ook de niet-gemerkte fietsen terug bij hun eigenaar terechtkomen, plaatsen heel wat politiezones waaronder ook politiezone AMOW foto's van gevonden fietsen op deze website.

Herkent u hier uw fiets? Mits voorlegging van een aankoopbewijs, een bewijs van aangifte van fietsdiefstal of een uitvoerige beschrijving kunt u uw fiets recupereren.

Netflik houdt de wacht op Facebook

Vr 01.03.2019 - 8:56
Screen shot 2016 12 07 at 11 09 08 jpg

Jongeren die slachtoffer worden van cyberpesten, kunnen zich richten tot de 'Netflik' van de politiezone AMOW. Studenten die in de politiezone AMOW wonen of studeren kunnen via een privé-berichtje op facebook contact opnemen en hun vragen of klachten doorsturen.

Neem zeker zelf eens een kijkje op het facebook-profiel 'Netflik Amow'.

Preventieve actie woninginbraak en fietsdiefstal

Wo 20.02.2019 - 15:09
Home security

De politiezone AMOW plant op dinsdag 26 februari 2019 een preventieve actie in kader van woninginbraak en fietsdiefstal.

In de voormiddag zullen we op pad gaan om u een aantal tips te geven inzake diefstalpreventie. Preventie is namelijk het beste wapen tegen woninginbraak.

In de namiddag zullen we tussen 13 uur en 15 uur aanwezig zijn aan het station van Opwijk om fietsen te graveren. Ter voorkoming van fietsdiefstal wordt uw rijksregisternummer aangebracht op je fiets. Vergeet dus zeker je identiteitskaart niet mee te brengen!

Wil je graag een afspraak voor een gratis diefstalpreventieadvies op maat van uw woning of een afspraak om uw fiets gratis laten graveren?

Contacteer de dienst preventie: Tel: 02 456 08 81 of E-mail: sandra.vanderkelen@police.belgium.eu of dorien.denijs@police.belgium.eu.