Er cool uitzien én zichtbaar zijn? Yes, you can!

Wo 07.11.2018 - 16:30
116 18 Banner Twitter 1024x512 N

8 op de 10 jongeren dragen zelden of nooit fluorescerende of reflecterende accessoires op de fiets. Dat heeft wellicht te maken met het feit dat de meeste jongeren liever cool zijn dan zichtbaar. Nochtans bestaan er veel coole en modieuze manieren - zelfs fluohesjes! - om je te laten zien op de weg. En waarop moet je letten als je fietsverlichting en accessoires koopt?

Ontdek alle tips & tricks op www.ziemeshinen.be

1 dag niet!

Di 23.10.2018 - 11:39
1dagniet Affiche 7 manieren aangepaste tekst page 001

Naar jaarlijkse traditie neemt de PZ AMOW opnieuw deel aan "1 dag niet!"
Vrijdag 26 oktober 2018, de laatste dag voor we overschakelen naar het winteruur, besteden we in het ganse land extra aandacht aan inbraakpreventie.
Dit is nodig, want jammer genoeg merken we elk jaar een stijging op van de woninginbraken tijdens de donkere wintermaanden.

Dit jaar zullen de diefstalpreventie-adviseurs en de gemeenschapswachten van de gemeente Asse en Wemmel een ganse week op pad gaan om de burgers bewust te maken van hun eigen preventierol in de strijd tegen woninginbraken.
U kan hen aantreffen op de wekelijkse markten, in het centrum van de gemeente of gewoon bij u in de straat.
Zij zullen u een flyer overhandigen met enkele nuttige tips om van uw woning een inbraakveilige thuis te maken.

U kan nog steeds terecht bij de dienst Preventie van de PZ AMOW om een persoonlijk advies op maat van uw eigen woning aan te vragen.

Meer informatie hierover vindt u op onze website.

Samen gaan we de strijd aan tegen woninginbraken!

Autograveeractie op zaterdag 6 oktober 2018

Ma 01.10.2018 - 13:29
Auto stelen

Politiezone AMOW en het gemeentebestuur van Asse steken de handen uit de mouwen tegen autodiefstal. Op zaterdag 6 oktober 2018 organiseren ze in samenwerking met de firma Carglass een graveeractie waar bestuurders terecht kunnen om hun personenwagen te laten graveren.

Bij zo'n autograveeractie wordt er in alle autoruiten een unieke code op basis van het chassisnummer aangebracht. Deze code is onuitwisbaar. Het is een ideaal middel om autodiefstal te voorkomen. Het schrikt namelijk potentiële autodieven af, omdat zij dan alle autoruiten moeten vervangen om de code te verwijderen. Dit kost veel tijd en geld. Bovendien helpt het graveren de politie om de eigenaar terug te vinden na een eventuele autodiefstal.

De autograveeractie zal plaatsvinden vanaf 9 uur tot 13 uur in de ondergrondse parking Huinegem. Het graveren is gratis en neemt slechts een tiental minuutjes in beslag.