Vacature consulent

Vr 07.04.2017 - 13:35
Vacature

Hieronder meer gegevens over onze vacature :

FUNCTIEBESCHRIJVING

  • De consulent maakt deel uit van de preventiedienst en werkt op zelfstandige basis een aantal preventieprojecten uit die aansluiten bij de opdrachten van de lokale politie. Een belangrijke taak is het verlenen van diefstalpreventieve adviezen bij inwoners aan huis, op bouwplan, aan KMO's en handelszaken en tijdens infoavonden of jaarmarkten. Bijgevolg is het werkregime variabel, met hoofdzakelijk dagdiensten maar occasioneel ook avond- of weekendwerk.
  • De consulent neemt ook nieuwe initiatieven inzake integrale veiligheid en preventie op verschillende domeinen (drugs, alcohol, en andere) en werkt deze projectmatig en in partnerschap uit. Er wordt een nauwe samenwerking verwacht met de (geüniformeerde) collega's en met interne en externe partners om bij te dragen aan een geïntegreerd preventiebeleid. Tevens zal hij/zij de preventieboodschap uitdragen bij alle collega's van de politiezone.
  • De consulent verzorgt de dagelijkse aansturing van de klusjesman van de zone en fungeert hierbij ook als gebouwverantwoordelijke.
  • De consulent functioneert in beginsel onder de beleidsofficier, maar kan naargelang de opdracht ook aangestuurd worden door het aanspreekpunt integrale veiligheid binnen de politiezone of het diensthoofd Logistiek.
  • Er is een opleiding en training-on-the-job voorzien.

1 vacante betrekking.
Werkplaats: Zone 5 Mollem 230 - 1730 Asse.
Datum van indiensttreding: De datum van indiensttreding is te bepalen met de kandidaat
.

Lees meer →

Intensievere identiteitscontroles voor meer veiligheid

Di 04.04.2017 - 15:29
Identiteitscontrole

Vanaf 7 april 2017 gelden voor Belgen, EU-onderdanen en familieleden die de Schengenzone verlaten of wensen te betreden strengere grenscontroles op de luchthavens, in de zeehavens en in de treinstations met internationale verbindingen. Daardoor kunnen er langere wachttijden ontstaan. De federale politie wil iedereen hierover informeren zodat iedere reiziger zorgeloos zijn reis kan starten.

Tot voor kort kon de reiziger vrij vlot voorbij de de grenscontrole stappen. Over het algemeen controleerde de politie de geldigheid en de echtheid van het identiteitsdocument en keek ze of de foto overeenstemde met de persoon die voor hen stond.

Voor het reizen binnen de Schengenzone1, verandert er niets. Het nieuwe Artikel 8.2 in de Schengengrenscodereglementering verscherpt de veiligheidsmaatregelen en bepaalt dat de grenspolitie voortaan elke reiziger die de Schengenzone verlaat of binnentreedt, in de politionele databanken moet checken. Dit is onder meer het geval voor wie reist naar de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Afrika en Azië en naar andere vakantiebestemmingen buiten de Schengenzone. Bij een hit (iemand die gekend/geseind staat) volgt een gepaste controle. En zoiets neemt natuurlijk tijd in beslag.

De strengere grenscontroles zijn van toepassing aan alle Schengen-grensdoorlaatposten, meer bepaald de luchthavens Brussel Nationaal (Zaventem), Bierset, Gosselies, Deurne, Oostende en Wevelgem. Die grondigere controles gelden ook voor wie de trein naar Londen neemt en voor wie via de haven van Gent, Antwerpen, Oostende, Zeebrugge, Blankenberge en Nieuwpoort de Schengenzone wil verlaten of binnenkomen. Daar mag je je dus verwachten aan iets langere wachttijden.

Wij vragen dan ook aan alle reizigers om zich hierop voor te bereiden en op tijd te komen zodat hun geplande reis vlekkeloos kan starten.

Lees meer →

Vuurwerk tijdens eindejaar - Wat mag en wat mag niet?

Do 29.12.2016 - 13:32
Vuurwerk 1

Met de feestdagen voor de deur, willen we nog eens het gebruik van vuurwerk toelichten.


In MERCHTEM is vuurwerk toegelaten wanneer u toestemming vraagt aan de burgemeester EN aan het directoraat-generaal Luchtvaart en dit 20 werkdagen op voorhand.


In ASSE, OPWIJK en WEMMEL geldt er een algemeen vuurwerkverbod omwille van de brandveiligheid en met het oog op het dierenwelzijn.
Het oplaten van wensballonnen is in elke gemeente NIET toegelaten.


Wij wensen jullie alvast een veilig en gezond 2017!