Lokale Recherche coördineert eerste actie bestuurlijke handhaving van het nieuwe jaar

Op maandag 9 januari hield de dienst Lokale Recherche van Politiezone AMOW haar eerste actie rond bestuurlijke handhaving van het nieuwe jaar. Daarbij werden 7 politiemensen van de zone zelf ingezet, maar ook 13 medewerkers van verschillende externe Economische, Financiële en Sociale controlediensten.

Resultaten actie 9 januari 2023 Lokale Recherche

Tijdens deze actie werd de focus gelegd op sociaaleconomische inbreuken in de transport- en koerierssector, meer bepaald bij een logistiek transport en -distributiebedrijf aan de Brusselsesteenweg te Merchtem. Daarbij werden in totaal vier inbreuken vastgesteld rond de sociale wetgeving en tewerkstelling. Twee koeriers werden beboet omwille van een overtreding inzake hun deeltijdse tewerkstelling. Het bedrijf zelf werd ook (opnieuw) beboet wegens vertredingen op de tewerkstelling van deeltijdse werkkrachten van twee werknemers.



Onze zone voorziet in de nabije toekomst nog verschillende acties rond bestuurlijke handhaving die, net zoals andere politiezones in de rand, ook focussen op dit soort fenomenen.

Labels