EU Focus Day 2023

Vandaag, 21 juni, is het EU Focus Day! 

Affiche campagne EU Focus Day

Foto: EUCPN

 

21 juni 2023 is de #EUFocusday van @EUCPN! 23 Europese lidstaten, Europol en de Europese Commissie bundelen hun krachten om woninginbraken in de EU te stoppen.

In de brochure hieronder kan je enkele tips terugvinden om een inbraak te voorkomen, maar wij sommen ze al eens kort op:

  • Let op met sociale media: Wees voorzichtig en discreet wanneer je zaken op sociale media post. Inbrekers kunnen op die manier zien dat je niet thuis bent en dus gemakkelijker toeslaan.
  • Deur vast, geen last: Sluit alle ramen en deuren goed af. Ook de garagepoort kan je best op slot doen. Zorg ervoor dat er geen gereedschap of ladder rondslingert, maar leg dit ook achter slot en grendel. Zo geef je inbrekers geen opportuniteit.
  • Verberg aantrekkelijke voorwerpen: Laat geen aantrekkelijke voorwerpen in het zicht liggen. Dit kan inbrekers aansporen om in te breken.
  • Laat de buren maar eens gluren: Laat je buren weten dat je op vakantie vertrekt. Op die manier kunnen ze mee een oogje in het zeil houden en eventueel verdachte situaties opmerken.
  • Laat een bewoonde indruk achter: Zorg voor een bewoonde indruk. Gebruik bijvoorbeeld een timer voor de lichten aan en uit te laten gaan of voor de rolluiken omhoog en naar beneden te laten. Je kan je buur vragen om mee de brievenbus leeg te maken om ook die bewoonde indruk te geven. Tenslotte kan een sensor/timer voor buitenverlichting ook potentiële inbrekers afschrikken.

 

 

Meer info: https://www.besafe.be/nl/diefstal/inbraakpreventie

Labels