Campagne BeSafe - "oog voor elkaar"

De Algemene Directie Veiligheid en Preventie (ADVP) lanceerde een nieuwe sensibiliseringscampagne om mensen bewust te maken van de problematiek van gauwdiefstal op bijvoorbeeld festivals en op andere drukke plaatsen. 

Visual campagne tegen gauwdiefstal

Foto: BeSafe - IBZ

 

De eerste golf van de campagne focust zich op de vele festivals en dansevents die deze zomer plaatsvinden. Voor gauwdieven zijn deze events de ideale gelegenheid om bijvoorbeeld jouw gsm of portefeuille ongezien te stelen. 

Hoe kan je een gauwdiefstal voorkomen? We geven je alvast enkele tips!

  • Denk na over wat je moet meenemen! Het is een goed idee om eens na te denken over wat je echt nodig hebt wanneer je ergens naartoe gaat. Persoonlijke documenten die je niet nodig hebt, laat je beter thuis. 
  • Neem niet te veel cash geld mee en zorg ervoor dat je er discreet mee omgaat. 
  • Het is een goed idee om waardevolle zaken niet bij elkaar in één zak te stoppen. Zo ben je niet ineens alles kwijt indien je toch slachtoffer zou worden van een gauwdief.
  • Noteer het IMEI-nummer van jouw gsm of tablet en hou het bij. Via *#06# kan je het IMEI-nummer opvragen van jouw toestel. Wanneer bijvoorbeeld jouw gsm wordt gestolen, is het makkelijker voor de politiediensten om jouw toestel te seinen en voor jouw provider om de SIM te blokkeren.

Graag nog wat meer tips om een gauwdiefstal te voorkomen? Ga dan naar de website van BeSafe! Je kan er ook meer info terugvinden over de campagne

 

Labels