Gezocht : Gemachtigde opzichters!

Al wie minstens 18 jaar is: ouders, grootouders, leerkrachten, gepensioneerden, ... kortom iedereen die over wat vrije tijd beschikt en zich vrijwillig wil inzetten voor de gemeenschap. Na een theoretische en praktische opleiding wordt de betrokkene door de burgemeester gemachtigd om kinderen, scholieren, gehandicapten of bejaarden in groep te laten oversteken.

Gemachtigde opzichters gezocht

Een gemachtigd opzichter is herkenbaar aan de driekleurige armband die de naam van de gemeente draagt en aan het stopbordje op steel.

Gemachtigde opzichters verhogen de verkeersveiligheid in de buurt van de school. Een gemachtigd opzichter is een onmisbare schakel in het verkeersveiligheidsbeleid van de gemeente. Dus als jij ook wil bijdragen tot meer veiligheid in het verkeer, neem dan deel aan één van de geplande opleidingen en word gemachtigd opzichter.

Door jouw bijdrage krijgen vele jonge fietsers en voetgangers een kans om veilig en zelfstandig naar school te gaan.

De provincie zorgt gratis voor het theoretische deel van de opleiding en de uitrusting (hesje, stopbord en driekleurige armband). Het praktische deel van de opleidingen wordt georganiseerd in samenwerking met de lokale politie.

Voor meer info, klik op de bijlagen hieronder!

Labels