Project ‘vermiste personen’

Vr 12.10.2018 - 10:24

De maatschappij heeft een groeiende ouder wordende bevolking. Sommigen krijgen te maken met dementie. Wanneer deze mensen gaan dwalen, is het belangrijk om hen zo snel mogelijk terug te vinden omdat zij vaak dringend medicatie of zorgen nodig hebben.

Politiezone Lubbeek start, samen met de vier gemeenten van de politiezone, het project 'vermiste personen'. Om kostbare tijd te besparen bij een verdwijning willen ze proactief werken. Dit kan door persoonsgegevens en noodzakelijke informatie te verzamelen alvorens het probleem zich stelt. Door het vooraf invullen van infofiches kan het zoekproces danig versneld worden.

Ken je iemand met mogelijk verdwijngedrag? Vul zeker vooraf de fiche in. Stel voor om dit samen te doen. Vraag eventueel hulp bij familie, vrienden of ga langs bij het OCMW.

Je kan de fiche onder dit artikel downladen en dan printen, of je kan de infofiche aanvragen bij het OCMW. Bezorg de ingevulde fiche via een melding bij de politie, of breng ze binnen bij het OCMW die dan voor jou de melding doet bij de politie.

Zo ben je zeker dat, als het dan toch eens mis gaat, de politie de grootste kans heeft om de vermiste persoon zo snel mogelijk terug te vinden.

Wat te doen bij een verdwijning:

  1. Zoek zelf 15 minuten thuis en in de onmiddellijke omgeving;
  2. Bel daarna politie: 101/112;
  3. Meld (indien je hiervan op de hoogte bent) dat er een document 'vermiste personen' werd ingevuld en via een melding werd bezorgd aan de politie;
  4. Blijf ter plaatse tot de politie er is.

Download hier de Infofiche vermiste personen (MS Word)

Op heterdaad betrapte inbreker voor de onderzoeksrechter

Di 09.10.2018 - 13:32

Op zaterdag 6 oktober '18 rond 16 uur belde de achterbuurvrouw van een woning in de Eksterstraat in Boutersem naar de politie. De dame had gezien hoe een paar jongeren een raam hadden ingegooid bij haar buren. De politie kon één meerderjarige man uit heterdaad betrappen toen die wegvluchtte uit de woning. Hij had zijn been bezeerd aan het kapotte raam en stelpte het bloed met een handdoek uit de woning. De politiediensten van Lubbeek en Tienen-Hoegaarden arresteerden ook nog twee minderjarige verdachten die zich verstopten in de woning. Het parket van Leuven vorderde een gerechtelijk onderzoek naar de diefstal met braak. De meerderjarige verdachte, een 18-jarige uit Seraing, werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter en vrijgelaten onder voorwaarden.

De minderjarige verdachten wonen in het Sint-Jans-Molenbeek en Etterbeek en werden ter beschikking gesteld van de jeugdrechter in Brussel. Zij mochten na verhoor beschikken.

Nieuwe wijkinspecteur te Holsbeek

Vr 05.10.2018 - 14:38

Op 01 oktober 2018 is inspecteur Sven Bloemen in dienst getreden bij de politiezone Lubbeek. Hij zal als nieuwe wijkinspecteur voor de gemeente Holsbeek het gebied rond Kortijk-Dutsel voor zijn rekening nemen.

De nieuwe medewerker werkte in het verleden bij defensie, waar hij ondermeer in stond voor de opleiding & training van militairen die op buitenlandse missies vertrokken. Gelet op diens ervaring wil de politiezone Lubbeek hem ook inschakelen in de trainingen geweldbeheersing.