Verkeersinfo: Pellenbergstraat onderbroken vanaf 23/04/2019 t.e.m. 01/05/2019

Vr 12.04.2019 - 14:02

Op dinsdag 23 april gaat de Pellenbergstraat voor een week dicht. Er wordt ook gewerkt in de Stationsstraat in Lovenjoel.

Er staan ingrijpende werken te gebeuren.

Op 23 april gaat de verbindingsweg Pellenbergstraat (Bierbeek) en Ganzendries (Pellenberg) voor een week dicht (tot en met 1/5). Dit zijn voorbereidende werken voor belangrijke rioleringswerken in de nabije toekomst. Er is een omleiding voor lokaal autoverkeer (-3,5 ton) via Boutersem (Aarschotsebaan) naar Lubbeek (Drogenhof-Heide). De omleiding voor bovenlokaal verkeer en vrachtwagens + 3,5 ton verloopt via Leuven en Tienen. Waarschijnlijk starten de grote werken na het bouwverlof (augustus) en deze zullen meer dan een jaar duren.

Lees meer →

BIN Lubbeek

Do 04.04.2019 - 13:40

In het raam van de strijd tegen inbraken en het verhogen van de leefbaarheid en veiligheid zet de PZ Lubbeek, samen met de gemeentebesturen van Boutersem, Bierbeek; Holsbeek en Lubbeek in op een nauwe samenwerking met de lokale bevolking. Binnen de politiezone zijn er vandaag al 3 BIN actief te Bierbeek en zijn de eerste stappen gezet in de gemeente Boutersem.

Samen met de burgemeester Theo Francken, de projectleider rond BIN van de politiezone en de korpschef werd op 03 april een informatieavond georganiseerd voor de bewoners van Lubbeek. Er kwamen ongeveer 170 geïnteresseerden luisteren naar het initiatief.

Na afloop hebben 16 personen aangeggeven kandidaat coördinator te zijn en gaven 8 personen aan mee te willen werken als stuurlid. De politie zal nu samen met deze geïnteresseerden en de gemeenten verdere stappen ondernemen om het project ook in Lubbeek verder te ontwikkelen

Nieuw voertuig

Vr 15.03.2019 - 15:31

Vandaag vrijdag 15 maart ontving de politiezone Lubbeek-Bierbeek-Boutersem-Holsbeek de sleutels van een gloednieuw politievoertuig. De politiezone beschikt over 4 combi's voor de interventiediensten. Gezien de interventieploeg 24/24 draait, worden deze wagens om de paar jaar vervangen.

Deze nieuwe VW Combi werd besteld binnen het raamcontract van de Federale politie en geleverd door garage Meurrens te Lubbeek. Op de foto, vlnr: Hans Eyssen (burgemeester van Holsbeek, voorzitter politiezone), Johan Vanhulst (burgemeester van Bierbeek), Chris Vervliet (burgemeester van Boutersem), hoofdcommissaris Walter Vranckx (korpschef van de politiezone).

Burgemeester Theo Francken van Lubbeek was verhinderd als gevolg van een dringende vergadering in de Kamer.