Stille drukjacht op everzwijn in Meerdaalwoud

Wo 16.01.2019 - 11:51

Op 31 januari 2019 en 14 februari 2019 van 08u00 tot 14u00 zal opnieuw een stille drukjacht georganiseerd worden op everzwijnen in het Meerdaalwoud, Sinds 2016 is er een gevestigde populatie van naar schatting 100 dieren, tijdens de drukjacht van 22 november werden in het Meerdaalwoud 7 everzwijnen geschoten. Deze drukjacht past in de globale aanpak rond everzwijnen in dit gebied en gebeurt in nauw overleg met verschillende belanghebbenden. Er wordt samengewerkt met aanpalende jagers zowel in Wallonië als in Vlaanderen en verschillende lokale landbouwers nemen deel aan de jachtactiviteiten. Bij een stille drukjacht worden de dieren niet opgejaagd maar rustig in beweging gebracht, zodat ze op een veilige manier afgeschoten kunnen worden. De gebieden zullen daarbij voor het publiek afgesloten worden. Ook de pers kan omwille van die reden tijdens de drukjacht niet in het gebied komen.

Besluit ontoegankelijkheid drukjacht Meerdaalwoud (pdf, 543 KB)

Lees meer →

Laatste kans voor regularisatie van vergunningsplichtige vuurwapens en laders

Wo 12.12.2018 - 12:04

De amnestieperiode voor illegale wapens loopt op 31/12/2018 teneinde. Wij vragen dan ook om niet langer te wachten om u in regel te stellen!
Sinds maart 2018 loopt er een amnestieperiode voor illegale wapens, laders en munitie.

Wie nog een vergunningsplichtig vuurwapen in huis heeft, kan dit nog tot 31.12.2018 laten registreren zonder risico op strafvervolging.
Je kunt alsnog een vergunning aanvragen, het wapen afstaan aan de politie, het verkopen, het laten neutraliseren of vernietigen.

Ook wie nog in het bezit is van een geregistreerd vuurwapen, maar zich nog niet in orde had gesteld met de nieuwe wapenwet in de periode 2006/2008, komt in aanmerking voor deze regularisatie.

De aangifte van een lader waarvoor men niet over een bezitstitel beschikt, kan eveneens vanaf 01.03.2018 tot 31.12.2018.

Inwoners van Bierbeek, Boutersem, Holsbeek en Lubbeek die nog gebruik willen maken van deze procedure, kunnen zich wenden tot de wapendienst van de politiezone LUBBEEK, gevestigd in het hoofdcommissariaat in Lubbeek, Gellenberg 18.
Let wel, dit kan enkel door vooraf telefonisch een afspraak te maken via het nummer 016/63.43.63

* waarom op afspraak? Indien je tijdens de verplaatsing naar het politiekantoor onderworpen zou worden aan een politiecontrole kan je verwijzen naar deze afspraak en kan dit geverifieerd worden.

Vriendschapsfraude

Do 29.11.2018 - 10:29

Als het te mooi is om waar te zijn, is het dat ook

Hoe ver ga jij voor de liefde van je leven? Heel ver wellicht. Dat weten oplichters op het internet ook. Zij zetten de charmes in van knappe mannen en vrouwen om je hart te stelen. En daarna je centen. Hoe ze precies te werk gaan en wat je best doet als je geconfronteerd wordt met vriendschapsfraude, dat leggen we je in detail uit.

Dus: leer je iemand kennen via e-mail, sociale media, een datingapplicatie of chatbox? Wees dan extra op je hoede en laat je niet misleiden. Als je weet met wie je online te doen hebt, bespaar je jezelf een flinke teleurstelling én een financiële nachtmerrie.

Lees meer →