Verkeerscontrole 13 & 14 oktober 2018

Ma 15.10.2018 - 11:13

De politiezone Bierbeek/Boutersem/Holsbeek/Lubbeek heeft het voorbije weekeinde een verkeerscontrole uitgevoerd in samenwerking met de diensten van de RVA.

Er werden in totaal 112 voertuigen gecontroleerd, voornamelijk bestelwagens. Er werden 6 onmiddellijke inningen opgesteld voor diverse verkeersinbreuken, drie personen werden betrapt op zwart werk en 1 persoon die niet in orde was met de wetgeving inzake tijdelijke werkloosheid. Er werden geen bestuurders betrapt die stuurden onder invloed, wat als bijzonder positief kan worden omschreven.

Deze acties worden door de politiezone Lubbeek op frequente basis uitgevoerd.

Op heterdaad betrapte inbreker voor de onderzoeksrechter

Di 09.10.2018 - 13:32

Op zaterdag 6 oktober '18 rond 16 uur belde de achterbuurvrouw van een woning in de Eksterstraat in Boutersem naar de politie. De dame had gezien hoe een paar jongeren een raam hadden ingegooid bij haar buren. De politie kon één meerderjarige man uit heterdaad betrappen toen die wegvluchtte uit de woning. Hij had zijn been bezeerd aan het kapotte raam en stelpte het bloed met een handdoek uit de woning. De politiediensten van Lubbeek en Tienen-Hoegaarden arresteerden ook nog twee minderjarige verdachten die zich verstopten in de woning. Het parket van Leuven vorderde een gerechtelijk onderzoek naar de diefstal met braak. De meerderjarige verdachte, een 18-jarige uit Seraing, werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter en vrijgelaten onder voorwaarden.

De minderjarige verdachten wonen in het Sint-Jans-Molenbeek en Etterbeek en werden ter beschikking gesteld van de jeugdrechter in Brussel. Zij mochten na verhoor beschikken.

Nieuwe wijkinspecteur te Holsbeek

Vr 05.10.2018 - 14:38

Op 01 oktober 2018 is inspecteur Sven Bloemen in dienst getreden bij de politiezone Lubbeek. Hij zal als nieuwe wijkinspecteur voor de gemeente Holsbeek het gebied rond Kortijk-Dutsel voor zijn rekening nemen.

De nieuwe medewerker werkte in het verleden bij defensie, waar hij ondermeer in stond voor de opleiding & training van militairen die op buitenlandse missies vertrokken. Gelet op diens ervaring wil de politiezone Lubbeek hem ook inschakelen in de trainingen geweldbeheersing.