BIN Lubbeek

Do 04.04.2019 - 13:40

In het raam van de strijd tegen inbraken en het verhogen van de leefbaarheid en veiligheid zet de PZ Lubbeek, samen met de gemeentebesturen van Boutersem, Bierbeek; Holsbeek en Lubbeek in op een nauwe samenwerking met de lokale bevolking. Binnen de politiezone zijn er vandaag al 3 BIN actief te Bierbeek en zijn de eerste stappen gezet in de gemeente Boutersem.

Samen met de burgemeester Theo Francken, de projectleider rond BIN van de politiezone en de korpschef werd op 03 april een informatieavond georganiseerd voor de bewoners van Lubbeek. Er kwamen ongeveer 170 geïnteresseerden luisteren naar het initiatief.

Na afloop hebben 16 personen aangeggeven kandidaat coördinator te zijn en gaven 8 personen aan mee te willen werken als stuurlid. De politie zal nu samen met deze geïnteresseerden en de gemeenten verdere stappen ondernemen om het project ook in Lubbeek verder te ontwikkelen

Nieuw voertuig

Vr 15.03.2019 - 15:31

Vandaag vrijdag 15 maart ontving de politiezone Lubbeek-Bierbeek-Boutersem-Holsbeek de sleutels van een gloednieuw politievoertuig. De politiezone beschikt over 4 combi's voor de interventiediensten. Gezien de interventieploeg 24/24 draait, worden deze wagens om de paar jaar vervangen.

Deze nieuwe VW Combi werd besteld binnen het raamcontract van de Federale politie en geleverd door garage Meurrens te Lubbeek. Op de foto, vlnr: Hans Eyssen (burgemeester van Holsbeek, voorzitter politiezone), Johan Vanhulst (burgemeester van Bierbeek), Chris Vervliet (burgemeester van Boutersem), hoofdcommissaris Walter Vranckx (korpschef van de politiezone).

Burgemeester Theo Francken van Lubbeek was verhinderd als gevolg van een dringende vergadering in de Kamer.

Laatste kans voor regularisatie van vergunningsplichtige vuurwapens en laders

Wo 12.12.2018 - 12:04

De amnestieperiode voor illegale wapens loopt op 31/12/2018 teneinde. Wij vragen dan ook om niet langer te wachten om u in regel te stellen!
Sinds maart 2018 loopt er een amnestieperiode voor illegale wapens, laders en munitie.

Wie nog een vergunningsplichtig vuurwapen in huis heeft, kan dit nog tot 31.12.2018 laten registreren zonder risico op strafvervolging.
Je kunt alsnog een vergunning aanvragen, het wapen afstaan aan de politie, het verkopen, het laten neutraliseren of vernietigen.

Lees meer →