Koppel op heterdaad betrapt bij inbraak

Wo 29.11.2017 - 22:54

Op vrijdag 24 november '17 betrapten de buren van een woning in de Rozenveldstraat in Linden twee inbrekers. De buurvrouw zag dat een jonge man en een jonge vrouw achter de woning van haar buren verdwenen en dat de vrouw de achterdeur forceerde. De buren belden de politie die kort na de feiten twee verdachten in de buurt van de woning kon onderscheppen. De vrouwelijke verdachte had de buit, geld en juwelen, onder haar kledij verstopt. De vrouw werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden. De jongeman was nog niet meerderjarig. Hij mocht van de jeugdrechter beschikken.

Bron: Parket Leuven

Aanhouding verricht na diefstal met geweld in woning

Vr 24.11.2017 - 16:10

In de nacht van woensdag 22 november op donderdag 23 november '17 vielen vijf mannen rond 01u 's nachts een woning in Lubbeek binnen. Eén van de bewoners, een man van 38 jaar, werd geslagen en bewerkt met een taser. Hij liep verwondingen op aan het hoofd. De andere bewoner, een 27-jarige man, kon vluchten naar de badkamer en verwittigde de hulpdiensten. De daders namen de vlucht en maakten € 350 buit.

De politie van pz Lubbeek ging onmiddellijk ter plaatse en kreeg versterking van pz Tienen. Dankzij een goede samenwerking onderschepte de ploeg van politiezone Tienen een wagen met twee mannen aan boord. Zowel de wagen als de personen beantwoordden aan de beschrijving die de slachtoffers hadden gegeven. Eén van de verdachten had ook €320 bij in biljetten die bij de slachtoffers werden gestolen.

Beide verdachten, Leuvenaars van 18 en 20 jaar, werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Leuven. De 20-jarige man ontkent elke betrokkenheid maar werd aangehouden op verdenking van diefstal met geweld. Hij verschijnt dinsdag voor de raadkamer. De andere verdachte mocht na verhoor beschikken. De recherche van PZ Lubbeek zet het onderzoek verder.

Inbraken

Vr 17.11.2017 - 10:34


Bron: Quirit en Provincie Vlaams-Brabant

We stellen de laatste weken terug een gestage toename van diefstallen vast. Niet alleen worden woningen bezocht maar ook tuinhuisjes zijn een specifiek doelwit geworden. We weten dat daders meestal een (korte) verkenning doen. Er zijn door alerte bewoners reeds meerdere verdachte voertuigen of personen gemeld, zij vallen vaak op omdat ze zich erg traag verplaatsen en de buurt observeren. Hierbij doen we nogmaals een oproep: merk je verdachte personen of voertuigen op, bel dan onmiddellijk 101!

Lees meer →