Verloren kattin

Do 12.07.2018 - 9:05

Op 12/07/2018 werd een gesteriliseerde kattin aangetroffen te Schubbeek (Lubbeek), de rechtmatige eigenaar kan steeds contact opnemen met dierenarts Stroobants van de DAP Craynwinkel (016/622141).

Verloren gelopen kat & kater

Wo 04.07.2018 - 9:57

In de loop van vorige week is een gezin, samen met twee huiskatten, verhuisd naar een nieuwe woning in de Honsemsestraat te Vertrijk (Boutersem). Afgelopen week zijn Minoes & Max, tot groot verdriet van hun baasjes, echter kunnen ontsnappen. Gezien de katten hun nieuwe omgeving nog niet kennen bestaat de mogelijkheid dat ze misschien in een kelder of garage zijn gesukkeld of zijn ze op zoek naar hun vorige thuis (Molensteenstraat te Opvelp).

Mogen wij daarom vriendelijk verzoeken aan de inwoners in de onmiddelijke omgeving van de Honsemsestraat om bij het aantreffen van één of beide diertjes een seintje te geven aan onze diensten?

  • Minoes is een relatief kleine en magere kattin, ze is een beetje mensenschuw. Ze is zwart met witte pootjes en een wit befje.
  • Max is een grote gesneden kater met een mooie grijze tijgertekening. Ook hij heeft witte pootjes en een wit befje. Max is een grote fletskous.
  • Beide katten zijn gechipt en recent nog ingeënt.

Alvast bedankt namens de baasjes!

04/07/2018 - Ondertussen heeft kater Max de weg naar huis teruggevonden, het blijft uitkijken naar Minoes!

Snelheidscontrole Houwaartstraat te Linden

Wo 13.06.2018 - 12:21

In uitvoering van de prioriteiten van de PZ Lubbeek, staat de verkeersveiligheid met stip bovenaan. In dit raam voert de politiezone snelheidscontroles uit met ondermeer een anoniem voertuig. Bij het bepalen van de plaatsen houdt de politiezone rekening met enkele criteria zoals ongevallen, drukte van verkeer, woonkernen, maar ook vragen vanuit de bevolking.

Op 12 juni 2018 werd een snelheidscontrole uitgevoerd in de Houwaartstraat te Linden. Op de 112 gecontroleerde voertuigen die er tussen 16.25 en 17.00 u passeerden, werden er liefst 33 betrapt op een te hoge snelheid waarvan de hoogste gemeten snelheid 83 km/u betrof!