Gezocht: gemachtigde opzichters!

Wo 30.05.2018 - 9:32

Wie kan gemachtigd opzichter worden?

Al wie minstens 18 jaar oud is: ouders, grootouders, leerkrachten, gepensioneerden, ... kortom iedereen die over wat vrije tijd beschikt en zich vrijwillig wil inzetten voor de gemeenschap. Na een theoretische en praktische opleiding wordt de betrokkene door de burgemeester gemachtigd om kinderen, scholieren, gehandicapten of bejaarden in groep te laten oversteken.

Een gemachtigd opzichter is herkenbaar aan de driekleuren armband die de naam van de gemeente draagt en aan het stopbordje op steel. Gemachtigde opzichters verhogen de verkeersveiligheid in de buurt van de school. Een gemachtigd opzichter is een onmisbare schakel in het verkeersveiligheidsbeleid van de gemeente. Dus als ook u wilt bijdragen tot meer veiligheid in het verkeer en als u de vorige campagnes heeft gemist, dan kunt u deelnemen aan een van de nieuwe geplande theoretische opleidingen en gemachtigd opzichter worden! Door uw bijdrage krijgen vele jonge fietsers en voetgangers een kans om weer veilig en zelfstandig naar school te gaan.

De provincie zorgt gratis voor het theoretische deel van uw opleiding en uw uitrusting (hesje, stopbord en driekleuren armband). Het praktische deel van de opleidingen wordt georganiseerd in samenwerking met de lokale politie.

Theoretische opleidingen

Vooraf inschrijven voor één van deze sessies is verplicht. Wees er snel bij want per sessie worden MAXIMAAL dertig kandidaten toegelaten.

Hoe inschrijven?

Inschrijven kan enkel online via http://www.vlaamsbrabant.be/gemachtigdeopzichters

Meer informatie?

Provincie Vlaams-Brabant | Directie Mens - PIVO Politieschool | Poverstraat 75 - 1731 Zellik tel. 02 456 89 34 (Winnie van Eekhout) | pivo.politie@vlaamsbrabant.be Alle informatie over deze wervingscampagne kunt u ook terugvinden op onze website www.vlaamsbrabant.be

Via deze link kan u de volledige informatiebrochure downloaden: Gemachtigd_opzichter (pdf, 629 KB)

Gezocht: vrijwilligers inbraakpreventie!

Wo 09.05.2018 - 12:28

Wil jij onze inwoners helpen informeren over een betere beveiliging van hun woning ?

Politiezone Lubbeek zoekt, voor het versterken van haar team technopreventieve advieseurs, enthousiaste vrijwilligers om de bevolking te informeren over betere beveiligingsmaatregelen voor hun woning.

Als vrijwillig adviseur volg je eerst een opleiding aan de provinciale politieschool in Asse (PIVO). Na deze opleiding ga je bij onze inwoners op huisbezoek en bekijk je de zwakke en inbraakgevoelige punten van hun woning. Je adviseert bewoners hoe ze hun woning beter kunnen beveiligen tegen mogelijke inbraak.

  • Ben je bereid om je belangeloos in te zetten? Je ontvangt een onkostenvergoeding per verleend advies.
  • Heb je interesse voor inbraakpreventie?
  • Kan jij je tijdens de dag en 's avonds regelmatig vrij maken?
  • Ben je bereid een opleiding van 90 uur te volgen?

… dan ben jij de persoon die we zoeken! Neem contact op met ons via 016/634363 of via pz.lubbeek@police.belgium.eu.

Onmiddellijke blokkering van identiteitsdocumenten (DocStop)

Ma 07.05.2018 - 11:25

Wanneer uw identiteitsdocumenten (eID, Kids-ID of verblijfstitel mét chip) als verloren of gestolen worden aangegeven, worden de electronische functies van het identiteitsdocument voorlopig geschorst voor een periode van 7 dagen. Indien u in tussentijd de documenten zou terugvinden kan de annulering alsnog worden stopgezet. De Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken heeft echter beslist om deze voorlopige schorsing van 7 dagen stop te zetten in het kader van de strijd tegen identiteitsfraude.

Vanaf 01/06/2018 zullen alle als verloren of gestolen identiteitsdocumenten onmiddelijk en definitief worden geblokkeerd!