Aanhouding verricht na diefstal met geweld in woning

In de nacht van woensdag 22 november op donderdag 23 november '17 vielen vijf mannen rond 01u 's nachts een woning in Lubbeek binnen. Eén van de bewoners, een man van 38 jaar, werd geslagen en bewerkt met een taser. Hij liep verwondingen op aan het hoofd. De andere bewoner, een 27-jarige man, kon vluchten naar de badkamer en verwittigde de hulpdiensten. De daders namen de vlucht en maakten € 350 buit.

De politie van pz Lubbeek ging onmiddellijk ter plaatse en kreeg versterking van pz Tienen. Dankzij een goede samenwerking onderschepte de ploeg van politiezone Tienen een wagen met twee mannen aan boord. Zowel de wagen als de personen beantwoordden aan de beschrijving die de slachtoffers hadden gegeven. Eén van de verdachten had ook €320 bij in biljetten die bij de slachtoffers werden gestolen.

Beide verdachten, Leuvenaars van 18 en 20 jaar, werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Leuven. De 20-jarige man ontkent elke betrokkenheid maar werd aangehouden op verdenking van diefstal met geweld. Hij verschijnt dinsdag voor de raadkamer. De andere verdachte mocht na verhoor beschikken. De recherche van PZ Lubbeek zet het onderzoek verder.