Persbericht - donderdag 7 maart 2024

In het persbericht van 7 maart besteden we aandacht aan verkeersongevallen, inbraken en bouwongeval waardoor een huis onbewoonbaar is geworden.

Persbericht

Verkeer

Donderdagochtend omstreeks 8 uur kwamen op de Lüdenscheidsingel ter hoogte van ABInbev bij het oprijden van de viaduct een bus van De Lijn en een personenwagen in aanrijding met mekaar. Op de bus zaten naast volwassenen ook heel wat schoolkinderen. Verschillende ziekenwagens werden ter plaatse gestuurd. In totaal werden 6 passagiers van de bus, een  veertiger en 5 jongeren tussen 13 en 16 jaar oud, met lichte verwondingen overgebracht naar het UZ Gasthuisberg. Ook de bestuurder van de auto werd licht gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn wagen werd getakeld. Verschillende slachtoffers hebben na onderzoek het ziekenhuis ondertussen al verlaten. De bus van De Lijn werd door een andere chauffeur naar de stelplaats gereden. De passagiers die nog op de bus zaten werden opgepikt door een andere lijnbus. Het ongeval zorgde voor heel wat verkeershinder tijdens de drukke ochtendspits. Motorrijders van de verkeerspolitie probeerden het vastgelopen verkeer zo goed en kwaad als mogelijk door te trekken. De juiste omstandigheden van het ongeval worden onderzocht. 

Een 16-jarige fietser uit Rotselaar werd woensdagnamiddag omstreeks 15 uur licht gewond met een ziekenwagen overgebracht naar het UZ Gasthuisberg, nadat hij op de Aarschotsesteenweg in Wilsele in aanrijding kwam met een auto. De bestuurder van de auto wilde een parking van een handelszaak naast de rijbaan oprijden en had de fietser niet opgemerkt. De fietser knalde tegen de auto, rolde over de motorkap en kwam met een klap tegen de grond terecht. De tiener had pijn aan een been. 

Inbraken

Onbekenden hebben afgelopen nacht ingebroken in restaurant De Valk in de Tiensestraat. De zaakvoerder stelde donderdagochtend vast dat een raam van de deur was stukgeslagen en de zaak werd doorzocht. Het labo kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek. De dader ging er vandoor met een onbekende hoeveelheid cash geld. 

Onbekenden hebben (de nacht van dinsdag op woensdag) proberen inbreken in een woning in de Koperslagerij in Kessel-Lo. De bewoners stelden woensdag in  de loop van de dag vast dat het slot van de garagepoort werd geforceerd. De daders slaagden er echter niet in om binnen te geraken en moesten afdruipen zonder buit. Op een ander adres in dezelfde buurt waren mogelijks dezelfde daders er wel in geslaagd om binnen te dringen. De woonst, waarvan de eigenaar niet thuis was, werd helemaal doorzocht. Om binnen te geraken hadden de daders het slot van de deur geforceerd. 

Onbewoonbaar verklaard huis

Door werken op een werf in de Diestsestraat raakte een aanpalende woning zwaar beschadigd. De buitenmuur van het huis kwam deels naar beneden. De schade was zondanig groot dat het pand door de brandweer omwille van instortingsgevaar onmiddellijk onbewoonbaar werd verklaard. De aannemer plaatste onder toezicht van de brandweer enkele stutten om verdere instorting te voorkomen. De bewoners, 4 personen, moeten voorlopig elders verblijven. Hun verzekering en de huiseigenaar zochten samen naar een tijdelijke oplossing. Niemand raakte gewond.