Persbericht - dinsdag 7 mei 2024

Dit is het persbericht van dinsdag 7 mei 2024 met aandacht voor een een controle op fietskoeriers en bromfietskoeriers door Leuvense verkeerspolitie in samenwerking met de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA). Daarnaast vond er een verkeersongeval plaats op de Tiensevest in Leuven.

Persbericht

Verkeerscontrole

Maandagnamiddag en -avond deed de Leuvense verkeerspolitie in samenwerking met de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA) een controle op fietskoeriers en bromfietskoeriers. De controle vond plaats op het Hogeschoolplein en op het Pater Damiaanplein. Er werden 16 fietsers en 18 bromfietsers naar de kant gehaald. Vier bestuurders kregen een boete omdat ze met de gsm in de hand reden, vijf andere bestuurders werden geverbaliseerd omdat ze in de verboden richting reden. Alle bromfietsen werden ook gecontroleerd op hun snelheid. Zes brommers haalden een te hoge snelheid. In vier gevallen werd er een schriftelijke waarschuwing gegeven, twee andere bromfietsen werden tijdelijk in beslag genomen. Deze bromfietsen haalden respectievelijk 46km/u en 47 km/u in de plaats van de toegelaten 25 km/u.

De RVA opende tien onderzoeken voor inbreuken op de sociale wetten. In de marge van de actie mogen vijf voertuigeigenaars zich aan een proces-verbaal verwachten omdat hun auto fout geparkeerd stond op het Hogeschoolplein. Een wagen die zonder parkeerkaart voor personen met een handicap op een voorbehouden plaats stond, werd getakeld.

Verkeersongeval

Dinsdag om 9.30u raakte een 29-jarige voetganger gewond als gevolg van een verkeersongeval op de Tiensevest in Leuven. De vrouw stak ter hoogte van het provinciehuis op het zebrapad de rijbaan over en werd aangereden door een 58-jarige automobilist. De voetganger werd met verwondingen aan het hoofd en de benen overgebracht naar het UZ Gasthuisberg voor verzorging. De politie kwam ter plaatse en stelde proces-verbaal op. Zowel de automobilist als de voetganger legden een negatieve alcohol- en drugstest af.

Labels