ZOMER BOB-Campagne 2023: 23 positieve alcoholcontroles

Tijdens de zomer BOB-campagne die doorging van 2 juni tot 28 augsutus controleerden we een 1500-tal bestuurders. 22 Van hen bleek onder invloed van alcohol, terwijl 17 bestuurders onder invloed van drugs waren. Bijkomend werden er 78 processen-verbaal opgesteld voor diverse inbreuken zoals niet-verzekering, niet-inschrijving of verlopen technische keuring.

BOB_NL

Al meer dan 25 jaar brengt BOB zichzelf en de andere mensen veilig thuis, maar dankzij zijn positief gedrag zorgt hij er ook voor dat geen enkele andere weggebruiker in gevaar komt. ‘BOB beschermt levens’ is daarom de slogan van de zomercampagne van Vias institute, Belgische Brouwers vzw en Assuralia.

Zowel de lokale politiezones als de federale politie werkten mee aan de campagne en voerden tussen 2 juni en 28 augustus extra controles uit voor het rijden onder invloed van alcohol. In Voeren hadden we naast het rijden onder invloed van alcohol ook extra aandacht voor bestuurders die symptomen van druggebruik vertoonden. Met als resultaat dat 17 bestuurders betrapt werden op het rijden onder invloed van drugs, terwijl 23 bestuurders onder invloed waren van alcohol. In totaal werden 1500 chauffeurs gecontroleerd; omgerekend betekent dit dat 1,5% van de gecontroleerde bestuurders in overtreding waren. Ter vergelijking: in 2022 legden nationaal 2,5% van de bestuurders een positieve ademtest af.

Labels