Aangepaste openingsuren onthaal lokale politie

Vanaf 1 maart worden de openingsuren van het onthaal van de lokale politie aangepast. In de plaats komt een systeem waarbij op afspraak gewerkt wordt.

Onthaal

Wat gaat er precies veranderen?

Vanaf 1 maart zal het onthaal op vrijdag vanaf 12u gesloten zijn en wordt er op dinsdagnamiddag tussen 12u en 17u enkel op afspraak gewerkt. Die afspraak kan telefonisch gemaakt worden via het nummer 04 381 99 99 tijdens de openingsuren (zie tabel). Op de eerste en derde zaterdag van de maand blijft het onthaal geopend van 09u tot 14u, dit om te vermijden dat inwoners verlof dienen te nemen om naar het commissariaat te komen.

Waarom worden de onthaaluren aangepast?

In een veranderend politielandschap wordt de lokale politie steeds vaker belast met extra taken. Functionaliteiten die recent werden uitgevoerd door de federale politie, verschuiven steeds vaker naar de lokale politie. Zo is er minder ondersteuning bij evenementen en verkeersacties, maar kunnen wij ook steeds minder rekenen op onze collega’s van de cavalerie. Om toch voor voldoende blauw op straat te blijven zorgen, zijn wij genoodzaakt creatief om te springen met onze capaciteit.

Hoe gaat deze wijziging precies in zijn werk?

De nieuwe werkwijze ging in eerste instantie in voor de maanden maart en april. Na een recente evaluatie is beslist dat de aangepaste openingsuren ook in juni en juli gelden. Daarna vindt er opnieuw een evaluatie plaats.

  Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag

09u – 12u

Open

Open

Open

Open

Open
Eerste en derde zaterdag van de maand geopend van 09u-14u

12u – 17u

Open

Enkel op afspraak

Open

Open

Gesloten