4 Bestuurders leggen positieve alcoholtest af tijdens SLim Weekend

In het kader van een Slim-weekend voerde de politie Voeren afgelopen weekend snelheidscontroles en alcoholcontroles uit. Daarbij legden vier personen een positieve alcoholtest af en reden 148 bestuurders sneller dan toegelaten.

SLIM-actie

Tijdens de alcoholcontroles op zondag 10 juli werden in totaal 282 ademtesten afgenomen. Vier bestuurders bleken onder invloed van alcohol. Voor twee bestuurders bleef het bij een intrekking van het rijbewijs van 3 uur, terwijl een andere bestuurder 6 uur zijn rijbewijs diende in te leveren. Een laatste persoon had dermate veel gedronken dat hij zijn rijbewijs 15 dagen dient in te dienen. Op de koop toe was deze bestuurder niet in het bezit van een identiteitskaart of rijbewijs. In opdracht van Parket Limburg werd de wagen getakeld.  

De snelheidscontrole werd op vrijdag 7 juli uitgevoerd op De Plank en de Voerenstraat. In totaal controleerde de inspecteur 1066 voertuigen; 148 personen reden te snel. Aan De Plank reden 68 bestuurders te snel, terwijl dat er aan de Voerenstraat 80 waren. De zwaarste inbreuk werd vastgesteld aan de Voerenstraat; hier reed een bestuurder 84 km/u en is de toegelaten snelheid 50 km/u.

Op zondag stelden de inspecteurs ook enkele algemene verkeersinbreuken vast. Zo ontbrak er een kentekenplaat op en aanhangwagen en op een motorfiets. Aan de Voerenstraat negeerde een bestuurder het verbod voor voertuigen zwaarder dan 5 ton; hiervoor werd er een boete opgesteld. Ten slotte reed een persoon rond met een voertuig waarvan de technische controle was verlopen.  

Labels