Winnaars fietsverlichtingsactie IK WORD graag GEZIEN

Een goede fietsverlichting en veilig verkeer gaan hand in hand, zeker nu het 's morgens langer en 's avonds al heel vroeg donker is. Jaarlijks gebeuren nog te veel verkeersongevallen met fietsers, die zonder verlichting rijden op momenten en plaatsen, waar dat echt wel aangewezen is.

"Heel wat ongevallen kunnen voorkomen worden door het gebruik van de fietsverlichting bij slecht zicht of in het donker. Zorg er dan ook voor dat jij en je fiets gezien worden!", aldus burgemeester Veerle Heeren.

Om het belang van een goede zichtbaarheid in het verkeer extra in de verf te zetten, organiseerde de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken op 2 december 2014, net als vorig jaar, in de vroege ochtend, de actie 'IK WORD graag GEZIEN'.

Deze slogan duidt enerzijds op het belang van een goede fietsverlichting en anderzijds op de eigen verantwoordelijkheid en die van ouders/naasten om erop toe te zien dat wie zich met de fiets verplaatst goed zichtbaar is in het verkeer, zodat de kans op ongelukken daalt.

De lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken controleerde 84 volwassenen en jongeren met de fiets op weg naar werk of school op zichtbaarheid. De 57 personen die volledig reglementair uitgerust waren, kregen een lotje en maakten kans op een verkeerspakket, als beloning voor hun inspanning.

De winnende nummers zijn: 2 - 28 - 41 - 48 - 63

Het pakket kan vanaf maandag 8 december 2014 tot en met vrijdag 12 december 2014 - op vertoon van het kaartje met het nummer - afgehaald worden tussen 08.00 uur en 20.00 uur aan het onthaal van het Politiehuis, Sluisberg 1.

Voor de personen, die niet reglementair uitgerust waren, werd geen proces-verbaal (pv) opgesteld, maar ze kregen een flyer met aandachtspunten, zodat ze bij een volgende controle wel in orde zouden zijn.

De lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken blijft de ganse winterperiode controleren op fietsverlichting. Vanaf nu zal wel een proces-verbaal opgemaakt worden.

Labels