Politie Sint-Truiden – Gingelom – Nieuwerkerken zet extra in op aanpak snelheidsovertredingen!

Do 12.07.2018 - 12:00
Flits 1

"Overdreven en onaangepaste snelheid is een grote bekommernis van de buurtbewoners zoals blijkt uit de vele meldingen aan de gemeenten via onder andere het burgermeldsysteem en aan de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken.", aldus burgemeester Veerle Heeren.

"Ook onze politiemensen blijven vaststellen dat ondanks alle sensibiliserende campagnes en reguliere acties tussen de 5 en 10% van de gecontroleerde bestuurders nog steeds te snel rijdt.", aldus korpschef Steve Provost.

De politiediensten doen dan ook verschillende inspanningen om de kleine en grote wegen verkeersveilig te houden. In eerste instantie met preventieve snelheidsmetingen om de grootte van het probleem in te schatten en als dat niet volstaat, wordt overgegaan naar repressieve controles. De lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken zal hiertoe vanaf heden de Lidar en de NK7 inzetten.

Lees meer →

Binkjes

Ma 09.07.2018 - 10:11
Binkjes 1

Tijdens de opendeurdag van zondag 1 juli hadden we ook mini-reporters over de vloer. Ze kregen een persoonlijke rondleiding.
Hieronder hun verslag:

Lees meer →