Contactkaartjes wijkinspecteurs vernieuwd !

Di 07.11.2017 - 13:09

De lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken is sinds de politiehervorming actief bezig om de wijkinspecteurs dichter bij de bevolking te brengen. 15 wijkinspecteurs staan dagelijks in voor de veiligheid en leefbaarheid van onze wijken en buurten in onze politiezone.

Het is voor onze politiezone van groot belang dat de burgers een goed contact hebben met de politieambtenaar in het algemeen, en met de wijkinspecteur in het bijzonder. De wijkinspecteur moet vooral bereikbaar, zichtbaar en aanspreekbaar zijn.

Om de bereikbaarheid van de wijkinspecteur te optimaliseren, heeft elke wijkinspecteur sinds begin 2006 een gsm gekregen met een nummer dat publiek kenbaar wordt gemaakt. Op deze manier kan de burger rechtstreeks contact opnemen met zijn wijkinspecteur in het kader van buurtgerelateerde problemen of om een afspraak te maken.

Op geregelde tijdstippen verschijnen de contactgegevens per wijk ook in de politie- en preventiekrant.

Om het voor de burger makkelijker en toegankelijker te maken werd daartoe nu een nieuw initiatief genomen.

Elke bewoner van onze politiezone zal de komende weken een contactkaart in de brievenbus ontvangen met daarop de contactgegevens van haar/zijn wijkinspecteur, het algemeen nummer van de politie en het noodnummer. Op het kaartje staat tevens algemene informatie over de wijkwerking. Deze contactkaart, met bankkaartformaat, kan makkelijk bewaard worden in v.b. de portefeuille of op de frigo zodat burgers steeds de contactgegevens bij de hand hebben.

Cannabisplantage opgerold in Sint-Truiden

Ma 30.10.2017 - 14:26

Op vrijdag 27 oktober 2017 heeft de gerechtelijke dienst van de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken een huiszoeking uitgevoerd in een huis op de Luikersteenweg te Sint-Truiden.

Er werden ruim 1500 cannabisplanten aangetroffen en in beslag genomen. Deze planten zullen nadien vernietigd worden.

Bij deze actie werden 2 personen van Albanese nationaliteit aangetroffen. Betrokkenen hebben geen gekende verblijfplaats in België. Beide personen werden voorgeleid en aangehouden en verschijnen dinsdag 31 oktober 2017 voor de Raadkamer.

De lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken is belast met het verder onderzoek.

Lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken doet voor vierde keer op rij mee aan de campagne 1 dag niet !

Vr 27.10.2017 - 9:49

De lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken en de preventiedienst nemen voor het vierde jaar op rij deel aan de nationale actiedag tegen woninginbraken. In de aanloop naar deze nationale actie tegen woninginbraken '1 dag niet' op vrijdag 27 oktober 2017 hebben de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken en de preventiedienst weer verschillende preventieve acties uitgewerkt om burgers te sensibiliseren rond woninginbraken.

Dit jaar wordt de nadruk gelegd op de jonge gezinnen die voor het eerst renoveren, bouwen of gewoon een nieuwe woning betrekken. Het gaat erom hen te doen nadenken over hun beveiliging vanaf het ogenblik waarop zij hun intrek voorbereiden.Er worden daarom flyers met preventietips voorzien voor de burgers die een bouwaanvraag doen.

Om de burgers op een ludieke manier te sensibiliseren rond diefstal en inbraak geeft Johnny Graaikens dit jaar een overzicht van zijn loopbaan, "van kruimeldief tot prof". Hij legt uit waar het begon, de eerste handtas, de eerste inbraak en hoe gemakkelijk sommige mensen het hem maakten.

Ook zullen er broodzakken verdeeld worden onder de bakkers in de politiezone. Gun hem geen kruimel!, met Johnny Graaikens op de voorzijde van de broodzak. Op de achterzijde staan preventietips.

Broodzakken zijn immers een ideale drager om de campagne kenbaar te maken aan de bevolking en de preventietips breed te verspreiden onder de bevolking van de politiezone.", zegt burgemeester Veerle Heeren. In de week van 23 oktober 2017 ontvangen alle bakkers van de politiezone deze broodzakken.

Daarnaast bezoeken de vrijwillige diefstalpreventieadviseurs samen met de gemeenschapswachten enkele straten en wijken om de inbraakveiligheid van de woningen te controleren. Ook posten we preventietips tegen woninginbraken op onze Facebook (Lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken.

Zeker in deze inbraakgevoelige periode - donkere maanden en eindejaarsperiode - is het belangrijk onze inwoners extra te sensibiliseren rond inbraakpreventie. Kleine inspanningen hebben vaak al een groot effect.", aldus korpschef Steve Provost.