Scholenprotocol

Vr 08.02.2019 - 14:32
20190208 131715

Met het Scholenprotocol worden er telkens voor een periode van 3 jaar afspraken gemaakt tussen de secundaire schoolbesturen, het Parket van de procureur des Konings van het gerechtelijk arrondissement Limburg, de stad Sint-Truiden en de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken om de veiligheid en bescherming van de leerlingen en personeelsleden van de scholen te bevorderen.

Lees meer →

Klimaatmars 25/01/2019

Do 24.01.2019 - 15:44
Wereld

Op vrijdag 25 januari 2019 wordt een klimaatmars georganiseerd in Sint-Truiden. De deelnemende scholen worden om 11.00 uur verwacht op de Veemarkt om dan gezamenlijk richting Grote Markt te vertrekken.

Het parcours loopt van de Veemarkt naar het stadspark en via de vesten naar de Stapelstraat en zo naar de Grote Markt. Daardoor zal op een gedeelte van de Grote Markt een parkeerverbod gelden en de doorgang naar de Zoutstraat is onderbroken.

De kruispunten op de weg van het parcours worden tijdelijk verkeersvrij gemaakt door de politie, tot de stoet gepasseerd is. Dit kan uiteraard enige verkeershinder met zich meebrengen. Wees extra voorzichtig en pas je snelheid aan.

Enkel plaatselijk verkeer toegelaten:

  • Ursulinenstraat
  • Zoutstraat tussen Breendonkstraat en Rijschoolstraat
  • Kazernestraat tussen Breendonkstraat en parking Stadskantoor
  • Abdijstraat tussen Stenaertberg en Parkstraat

STVV - KRC Genk

Vr 18.01.2019 - 10:50
Stvvlandscape

Op vrijdag 18 januari om 20.30 uur ontvangen de Kanaries KRC Genk op Stayen. Deze Limburgse derby brengt als vanouds een massa volk op de been. In de omgeving van Stayen zal het extra druk zijn. Vertrek dus zeker tijdig naar het stadion, zodat je de aftrap niet mist. Met de fiets of te voet is uiteraard altijd sneller als met de wagen.

Denk er ook aan: het is verboden zakken of tassen (rugzak, handtas, ...) mee te nemen naar de wedstrijd.