Controles

Controle

Wil je weten waar je op een alcohol- of snelheidscontrole kan stoten? Of waar onze verkeerspolitie je (brom)fiets, boorddocumenten of gordeldracht controleert? Let wel, het gaat hier om aangekondigde acties, je kan eender welk moment gecontroleerd worden in de politiezone Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken.

Snelheid is nog altijd een belangrijke oorzaak bij verkeersongevallen. Niet alleen de bestuurders van het voertuig worden getroffen. Veel slachtoffers vallen ook onder de passagiers van het voertuig,
inzittenden van een aangereden voertuig en de aangereden personen. Overdreven en onaangepaste snelheid zijn ook bekommernissen van de buurtbewoners zoals blijkt uit hun meldingen aan de lokale overheid en de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken. De lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken houdt daarom op regelmatige tijdstippen preventieve (met het bord "U rijdt te snel") en repressieve snelheidscontroles.
Maandelijks wordt hier ook een overzicht met de locaties en resultaten van de snelheidscontroles en preventieve metingen van afgelopen maand gepubliceerd.

Lees meer →

Evenementen

Evenementen

In onze politiezone vinden heel wat evenementen plaats die de verkeersdoorstroom of parkeermogelijkheden in bepaalde straten beïnvloeden.
Hier zie je welke straten afgesloten zijn, hoe het verkeer omgeleid wordt, waar je zeker niet mag parkeren, … .

Lees meer →

Maatregelen

Maatregelen

Hier vind je een overzicht van alle straten waar verkeerswijzigingen en werkzaamheden plaatsvinden en welke gevolgen deze hebben voor het plaatselijk verkeer.

Lees meer →

Wegenwerken

Wegenwerken

Een overzicht van de wegwerkzaamheden in de politiezone Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken met onder meer informatie over de start- en einddatum, de aard van de werken en de bereikbaarheid vind je hier.

Lees meer →