Lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken doet voor vierde keer op rij mee aan de campagne 1 dag niet !

De lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken en de preventiedienst nemen voor het vierde jaar op rij deel aan de nationale actiedag tegen woninginbraken. In de aanloop naar deze nationale actie tegen woninginbraken '1 dag niet' op vrijdag 27 oktober 2017 hebben de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken en de preventiedienst weer verschillende preventieve acties uitgewerkt om burgers te sensibiliseren rond woninginbraken.

Dit jaar wordt de nadruk gelegd op de jonge gezinnen die voor het eerst renoveren, bouwen of gewoon een nieuwe woning betrekken. Het gaat erom hen te doen nadenken over hun beveiliging vanaf het ogenblik waarop zij hun intrek voorbereiden.Er worden daarom flyers met preventietips voorzien voor de burgers die een bouwaanvraag doen.

Om de burgers op een ludieke manier te sensibiliseren rond diefstal en inbraak geeft Johnny Graaikens dit jaar een overzicht van zijn loopbaan, "van kruimeldief tot prof". Hij legt uit waar het begon, de eerste handtas, de eerste inbraak en hoe gemakkelijk sommige mensen het hem maakten.

Ook zullen er broodzakken verdeeld worden onder de bakkers in de politiezone. Gun hem geen kruimel!, met Johnny Graaikens op de voorzijde van de broodzak. Op de achterzijde staan preventietips.

Broodzakken zijn immers een ideale drager om de campagne kenbaar te maken aan de bevolking en de preventietips breed te verspreiden onder de bevolking van de politiezone.", zegt burgemeester Veerle Heeren. In de week van 23 oktober 2017 ontvangen alle bakkers van de politiezone deze broodzakken.

Daarnaast bezoeken de vrijwillige diefstalpreventieadviseurs samen met de gemeenschapswachten enkele straten en wijken om de inbraakveiligheid van de woningen te controleren. Ook posten we preventietips tegen woninginbraken op onze Facebook (Lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken.

Zeker in deze inbraakgevoelige periode - donkere maanden en eindejaarsperiode - is het belangrijk onze inwoners extra te sensibiliseren rond inbraakpreventie. Kleine inspanningen hebben vaak al een groot effect.", aldus korpschef Steve Provost.