Update vanuit de gemeentelijke crisiscel

Update 28-06-2016 vanuit de gemeentelijke crisiscel in verband met het stadspark en het Speelhofdomein.

Het stadspark

Vanaf woensdagavond 29 juni 2016 om 18u wordt het stadspark terug opengesteld voor het publiek. Er wordt met man en macht vandaag en morgen verder gewerkt om de beschadigde bomen en takken met de nodige professionaliteit te rooien of te snoeien. Het stadspark zal vanaf morgenavond terug veilig toegankelijk zijn voor het grote publiek.

Het Speelhofdomein

Het Speelhofdomein blijft tot nader orde aan het de hoofdingang gesloten. De Tiendenschuur en café De Afspanning op het Speelhof zijn enkel toegankelijk via de parking Begijnhof / Speelhoflaan en langs het pad van het Begijnhof.

Een gespecialiseerde boomverzorgingsfirma werkt de volgende dagen met verschillende ploegen gelijktijdig om het Speelhof en het omringende domein veilig en toegankelijk te maken. Heel veel bomen op het Speelhofdomein zijn getroffen door het zware noodweer van vorige donderdag en moeten professioneel gerooid of gesnoeid worden. Er wordt gestreefd zoveel mogelijk bomen te redden en in een latere fase de heraanplanting te voorzien.

Doordat de ravage van het noodweer vrij groot is kunnen we momenteel nog niet aangeven wanneer deze grote opruimingswerken zijn afgerond. We houden u op de hoogte.