Carnavalsstoet Sint-Truiden geannuleerd door aangekondigd stormweer: andere indooractiviteiten blijven behouden

Gezien de noodweerwaarschuwingen heeft het stadsbestuur van Sint-Truiden beslist om de carnavalsstoet van maandag 8 februari 2016 uit te stellen.

We hebben de weersvoorspellingen van zondagavond 7 februari afgewacht om deze zware beslissing te nemen. De veiligheid van onze carnavalisten en bezoekers staat hierbij voorop. Gezien het waarschuwingsniveau van zware storm met gemiddelde windsnelheden van 50 km/uur en windpieken van 95 km/uur in de namiddag kan er geen andere beslissing worden genomen.

"We stellen het welzijn van de burgers voorop en hebben daarom bewust gekozen om alle risico's uit te sluiten. Uitstel betekent bij ons overigens geen afstel. We verplaatsen de stoet daarom naar zondag 10 April 2016, de laatste zondag van de paasvakantie", verduidelijkt burgemeester Veerle Heeren.

"De Indoor- carnavalsactiviteiten in het Cristalhuis op de Groenmarkt en op andere binnenlocaties en uiteraard in onze horecazaken in de stad blijven bovendien behouden. Ook zonder de stoet staat Sint-Truiden morgen maandag 8 februari 2016 volledig in het teken van carnaval" zegt Schepen Johan Mas.

De Sint-Truidense carnavalsgroepen bieden hun traditionele receptie aan vanaf 10 u in het Cristalhuis op de Groenmarkt.

Iedereen van harte welkom! Fieësten in de stad das ieëste klas!!!

Onze veiligheidsdiensten blijven de situatie op de voet volgen om indien nodig bijkomende maatregelen te treffen. Alle parken en begraafplaatsen op grondgebied Sint-Truiden worden ook al vanavond gesloten.