Dagen veilig motorrijden

Di 06.02.2018 - 15:27
Motard 101

In het voorjaar halen heel wat motorrijders hun motor opnieuw uit de garage. Dat is telkens weer een beetje wennen. Met een motor rijd je immers anders dan met de wagen. Defensief, bewust en anticiperend rijden is altijd de boodschap. Ook hier geldt het motto "oefening baart kunst". Daarom organiseert de Antwerpse politie de Dagen Veilig Motorrijden. Zo kan het motorseizoen veilig van start gaan.

Lees meer →

Afleiding achter het stuur, de nieuwe 'killer' in het verkeer!

Di 30.01.2018 - 9:00
Windows

Met de campagne 'Beloofd!' sensibiliseert de Vlaamse Overheid voor de gevaren van afleiding aan het stuur (www.beloofd.be). Ieder van ons kan met een eenvoudige app op zijn smartphone meehelpen om afleiding aan het stuur te voorkomen.

Bellen, mailen, sms-en aan het stuur verhoogt ongevalsrisicio

Uit een onderzoek van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde blijkt dat twee derde van de bestuurders de smartphone gebruikt tijdens het rijden, en dit blijft niet beperkt tot handenvrij bellen. Lezen en verzenden van sms'jes en e-mails tijdens de rit leidt tot onveilig weggedrag. Deze afleiding verhoogt ook het risico op een ongeval. Als je belt en rijdt zie je vier op de tien verkeersborden niet.

Lees meer →

Lancering website over slachtofferzorg

Do 25.01.2018 - 8:35
Jongeren

Slachtoffers, nabestaanden en vrienden en familie van slachtoffers of getuigen van een misdrijf, verkeersongeval, ramp of aanslag kunnen voortaan ook terecht op www.slachtofferzorg.be. De website is een bijkomend hulpmiddel voor de zorg voor slachtoffers waarop alle informatie en ondersteuning te vinden is op juridisch, praktisch en emotioneel vlak.

Lees meer →