Grote fietsgraveeractie in Herentals

Wo 19.09.2018 - 8:49
 DSC0263

Tijdens de Week van de Mobiliteit organiseren wij in samenwerking met het stadsbestuur van Herentals, het Fietspunt en de NMBS een grote actie tegen fietsdiefstal. Op woensdag 19 september kan je je fiets tussen 7 en 18 uur gratis laten graveren aan het station. Je moet hiervoor geen afspraak maken. Je krijgt een lekkere croissant (zolang de voorraad strekt) en maakt kans om een beugelslot of een Helemaal Herentals Kadocheque te winnen. Bovendien controleren de medewerkers van het Fietspunt of je fiets technisch in orde is, terwijl wij de veiligheid nakijkeren. Je krijgt hiervan een rapport, waarmee je naar een fietsenhandelaar kan om de nodige herstellingen te laten uitvoeren.

Lees meer →

Extra controle op zwerfvuil en sluikstorten

Do 13.09.2018 - 12:00
Mooimakers handhaving 300x250 politie

Stoor jij je ook aan afval dat achterblijft op straten, pleinen en andere openbare plaatsen? Je bent zeker niet de enige. Het straatbeeld wordt er immers niet mooier op. Bovendien heeft afval een grote impact op het milieu. Denk maar aan de plastic soep, dieren die verstrikt geraken in zwerfvuil of zwerfvuil dat via het veevoeder in magen van koeien terechtkomt. Bovendien kosten deze hopen afval ook hopen geld aan lokale en andere overheden. Lokale overheden en Mooimakers spannen zich al jaren in om sluikstort en zwerfvuil in te perken: ze sensibiliseren, organiseren opruimacties en zetten allerlei doelgerichte projecten op samen met lokale overheden en afvalintercommunales.

Lees meer →

EK wielrennen voor de politie

Vr 31.08.2018 - 8:49
FINAL

De vierjaarlijkse Europese kampioenschappen wielrennen voor de politie gaan van 6 tot en met 10 september 2018 door in onze politiezone Neteland. De plechtige openingsceremonie gaat door op 7 september 2018 om 17u30 in de sporthal van Sport Vlaanderen, Vorselaarsebaan 60 Herentals. De 145 beste wielrenners en wielrensters uit 20 landen zullen tijdens dit EK kampen om de Europese titels.

Lees meer →