Winterbob gestart!

Zoals iedere winter organiseert het VIAS ook dit jaar een campagne tegen rijden onder invloed van alcohol. Zowel de lokale als de federale politiediensten nemen deel aan deze actie. De campagne startte op 29 november en loopt af op 3 februari. In onze politiezone wordt de actie opgebouwd uit geplande en willekeurige controles.

Tijdens onze eerste geplande controle in de nacht van zaterdag 30 november op zondag 1 december werden 180 bestuurders onderworpen aan een sampling. Bij zo’n sampling blaast de bestuurder van een korte afstand naar het toestel. Als er een indicatie van alcohol is, wordt er alsnog een ademtest afgelegd. 14 bestuurders kregen een 'fail' op de sampling en moesten dus een ademtest afleggen. 3 bestuurders bliezen 'alarm' en kregen 3 uur rijverbod, 3 bestuurders bliezen positief en moesten de auto 6 uur aan de kant laten. 1 bestuurder moest zijn rijbewijs onmiddellijk inleveren voor 15 dagen .

We controleren tijdens deze acties niet alleen op alcohol, maar ook op drugs in het verkeer en op andere inbreuken. Zo werd 1 voertuig getakeld omdat het niet verzekerd was en werden er nog 3 kleinere inbreuken vastgesteld.

Ondanks het feit dat de hele winterbobcampagne duidelijk in de media is aangekondigd, blijkt toch nog 3,8 % van de gecontroleerde bestuurders een glaasje te veel op te hebben... Bij deze is iedereen weer gewaarschuwd! Wij hebben nog heel wat controles gepland... Denk eraan: BOB, da's nul op!

Labels