Resultaten flitsmarahton 5/10

Elk najaar houden politiezones van over het hele land samen met de Federale Politie een flitsmarathon. Zo vlak voor de 'donkere maanden' nog eens extra aandacht vragen voor verkeersveiligheid is altijd een goed idee!

Blauw zwaailicht in donkere omgeving met vermelding RESULTATEN

Tijdens de flitsmarathon op 5 oktober controleerden we 14.491 voertuigen. Opvallend:

  • Bij de onbemande (vaste) camera's hield bijna iedereen (99,8 %) zich aan de snelheidslimiet, dankjewel!
  • Bij de bemande (mobiele) controles drukte ruim 6 % (215 van de 3429 gecontroleerde bestuurders) het gaspedaal te hard in. En dat is toch wel teleurstellend.
  • De zwaarste overtreding werd vastgesteld op de Oostmalsesteenweg. Daar reed een chauffeur 106 km/uur waar 70 is toegestaan.

Acties als deze blijven dus broodnodig. Niet toevallig lanceerde de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) tijdens de flitsmarathon een nieuwe snelheidscampagne: 'Vertraag niet alleen om een boete te vermijden'. Want dat zou eigenlijk de laatste reden moeten zijn om snelheid te minderen. Een veilige (verkeers)omgeving voor jezelf en voor anderen is toch het allerbelangrijkste, niet? 

Houd je dus aan de maximumsnelheid. Altijd en overal. Want de snelheidslimiet is een veiligheidslimiet. Samen gaan we voor #veiligverkeer.

Labels