Bevel tot betalen bij een verkeersboete.

Het bevel tot betalen is vrij nieuw. Wat is dit juist?

Met het bevel tot betalen kan de overheid het bedrag van onbetaalde boetes opeisen. Het openbaar ministerie moet de overtreder niet meer dagvaarden voor de politierechtbank, maar kan voor bepaalde verkeersovertredingen meteen een bevel tot betalen opstellen.

Om zeker te zijn dat het om een echte verkeersboete gaat en meer bepaald een bevel tot betaling, kunt u volgende zaken controleren:

  •     Het vermelde PV-nummer
  •     Het bankrekeningnummer waarop de betaling moet worden verricht.

               Dit is steeds BE34-6792-0036-2590

Opgelet: het gevorderde bedrag kan verschillen!

Het bedrag vermeld op het bevel tot betalen is afhankelijk van het bedrag dat u reeds betaalde. Het kan dus hoger of lager zijn dan het aanvankelijke bedrag die via de onmiddellijke inning of minnelijke schikking werd opgelegd.

Een voorbeeld

U kreeg een onmiddellijke inning van 53€ maar betaalde de boete niet. U ontvangt  hierop een minnelijke schikking die verhoogd is met 33% van 70,49€.U betaalt dan te laat het bedrag van 70,49€. Uw dossier evolueert daarom verder naar een bevel tot betalen. Het bedrag van de minnelijke schikking wordt verhoogd met 35% of een toeslag van 24,67€. U bent dan nog 24,67€ verschuldigd en ontvangt daarom een bevel tot betalen van 24,67€

U twijfelt nog?

  •     U kan op de website www.verkeersboetes.be inloggen met uw PV nummer en de identificatiecode.  Indien dit lukt is de verkeersboete echt.
  •     U kan ook het contactcenter raadplegen via telefoonnummer 02/278 55 60.

 

 

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Brasschaat via het contactformulier of telefonisch via 03 650 35 00.