Vacature polyvalent diensthoofd ICT en systeembeheerder

Om samen met de afdelingsverantwoordelijke Beheer & Ondersteuning het politiekorps in goede banen te leiden, zoeken wij een polyvalent diensthoofd ICT en systeembeheerder.

Help jij ons achter de schermen?

Wie zijn wij?

De politiezone Brasschaat is een lokaal politiekorps van 94 medewerkers, bestaande uit 74 politiemensen en 20 burgermedewerkers. We staan in voor de veiligheid en leefbaarheid in onze gemeente. Dienstbaarheid, kwaliteit en betrouwbaarheid zijn onze kernwaarden. We zijn een resultaatgerichte organisatie waar leren en zorgen voor elkaar centraal staan.

Wat staat je te wachten?

De job is, zoals elke job bij de politie, elke dag anders.

Het polyvalent diensthoofd ICT en systeembeheerder waarnaar we op zoek zijn staat, samen met zijn of haar team, in voor de ontwikkeling en het beheer van het volledige informaticanetwerk binnen het politiekorps. 

Als diensthoofd ICT heb je de leiding over de dienst ICT én neem je een sleutelrol op in de politiezone.

Je beheert de informatica-architectuur en houdt de ICT-systemen operationeel (back-up van de servers, opvolgen van beveiliging, beheer en onderhoud van de telefooncentrale, prestatiebeheer, datacommunicatie en gegevensuitwisseling). Ook kan je vlot communiceren met interne klanten en externe partners. Je adviseert de korpsleiding over ICT-projecten en werkt mee aan een toekomstgerichte informatica-omgeving. Daarnaast hou je een vinger aan de pols inzake relevante wetgeving en documentatie en optimaliseer je de werking van de dienst. 

Wie zoeken wij?

Als diensthoofd ICT en systeembeheerder vervul je een grote verantwoordelijkheid. Wij zoeken dus iemand op wie onze afdelingsverantwoordelijk en het managementteam kunnen rekenen, m.a.w. “you have their backs”.

  • Je behaalde een bachelorsdiploma of gelijkgesteld in een studierichting met hoofdaccent op ICT.

  • Je hebt, bij voorkeur, ervaring in een gelijkaardige functie.

  • Je beschikt over een basiskennis van technisch Engels.

  • Je beschikt over een doorgedreven kennis van hardware, netwerkbeheer, databasesystemen (MySQL/Access/Sharepoint), Windows (desktop/server) en Linux (Debian/Centros,…).

  • Organiseren en plannen schrikt jou niet af. Integendeel, je krijgt er zelfs energie van. 

  • We zoeken iemand die ambitieus is en graag initiatief neemt. Je bent zelfredzaam en proactief, je pikt taken op, nog voor anderen ze zelfs maar opmerken.

  • De politie is geen alledaagse werkomgeving. Daarom zoeken wij iemand die flexibel en stressbestendig is.

  • Kennis is van groot belang. Levenslang leren is je motto en je bent gemotiveerd om je continu bij te scholen

  • Je bezit een zeer goede schriftelijke en mondelinge kennis van het Nederlands.

Is deze vacature jou op het lijf geschreven? Solliciteer dan per direct via www.jobpol.be.

Wat mag je verwachten?

Je wordt aangeworven voor een voltijdse statutaire betrekking.

Je loon wordt bepaald door wettelijke barema’s (basisweddeschaal: B1B).

Kan je een aantal jaren beroepsrelevante anciënniteit voorleggen, dan kunnen deze in aanmerking genomen worden bij je looninschaling. Voor de beroepservaring in de openbare sector is dit onbeperkt.

Wat bieden we verder nog?

  • Een flexibel uurrooster van 38u/week met zeer occasioneel weekend/avondwerk.

  • 34 verlofdagen en 13 feestdagen.

  • Een hospitalisatieverzekering, een woon-werk fietsvergoeding van 0,35 cent per km, terugbetaling van het openbaar vervoer.

  • Een persoonlijke laptop en smartphone.

  • Een permanentietoelage (1/15de van je uurloon)

  • Tal van sociale voordelen zoals korting op dagdagelijkse aankopen, verzekeringen, evenementen, attractieparken, gratis fruit op het werk…

  • Jaarlijks 36 uren betaald sporten.

Nog vragen?

Inschrijven voor deze vacature kan via de website van www.jobpol.be.

Je zal eerst een generieke selectie moeten doorlopen bij de dienst Rekrutering en Selectie in Brussel.

Je dient jouw kandidatuur (een uitgebreide motivatiebrief, cv, een kopie van jouw diploma en een uittreksel van het strafregister (max. 3 maand oud) door te sturen naar de dienst Rekrutering en Selectie. 

De kandidaten die slagen in de generieke selectie worden daarna uitgenodigd door de lokale politie Brasschaat voor een bijkomende selectieprocedure.

Deze selectieprocedure bestaat uit twee onderdelen: een schriftelijke opdracht en een interview. Enkel de kandidaten met een score van minstens 60% op de schriftelijke proef zullen verder gaan naar de volgende ronde en uitgenodigd worden voor het interview.

Over de inhoud van de job kan je terecht bij Julie Mampuy, afdelingsverantwoordelijke Beheer & Ondersteuning op 03 650 35 71.

Voor vragen over de verloning en andere praktische aspecten, neem je contact op met Vera De Bosscher van de personeelsdienst op 03 650 35 70.