Brussels depot voor gevonden fietsen

Soms worden fietsen gestolen en elders gewoon op straat achtergelaten. Als de fiets dan gegraveerd is, kan de eigenaar makkelijk worden teruggevonden. Is hij dat niet, dan heb je toch nog kans hem terug te vinden in het centraal depot voor achtergelaten fietsen.

In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest hebben voorlopig 16 gemeenten hun medewerking toegezegd om de fietsen die werden achtergelaten op hun grondgebied samen te brengen in het centraal depot. CyCLO haalt de fietsen op, neemt er een foto van en zet een uitgebreide beschrijving op www.gevondenfietsen.be . In plaats van de verschillende gemeentelijke depots fysiek af te schuimen, kunnen slachtoffers van fietsdiefstal op deze website gaan kijken of hun fiets zich in het centraal depot bevindt. Door het sleuteltje te laten zien of door specifieke kenmerken van je fiets te kunnen noemen, kan je je fiets komen ophalen in het depot. Let wel: je zal een afspraak moeten maken, hetzij telefonisch op het nummer 02/219.92.69, hetzij via e-mail op het adres mybike@cyclo.org.

Na de fietsen gedurende 3 maanden te hebben bewaard (wettelijk verplicht), worden ze gemonteerd tot degelijke tweedehandsfietsen, of volledig gedemonteerd om de onderdelen te recupereren. 

Het centraal depot voor achtergelaten fietsen bevindt zich op de Leuvensesteenweg 665-669, te Schaarbeek.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Zone Brussel Noord (Schaarbeek, Evere, Sint-Joost-ten-Node) via het contactformulier of telefonisch via 02 249 22 11.