Vier individuen aangehouden door PolBruNo voor drugsverkoop

Op 4 februari werden vier verdachten van drugsverkoop aangehouden in Evere door de politiemensen van het Bijstands Team d’Appui en de Hondenbrigade van de Politiezone Brussel Noord. Twee van hen werden ter beschikking gesteld van het Parket.

titre communiqué

Terwijl een ploeg van de Hondenbrigade van de Politiezone Brussel Noord op 4 februari patrouilleerde in een park in Evere, vluchtten twee individuen weg bij het zien van de inspecteurs. De politieambtenaren besloten daarop de verdachten te achtervolgen. Nadat het bericht over de achtervolging binnenliep, nam het Bijstands Team d’Appui (BTA) van de Politiezone Brussel Noord het initiatief om de collega’s van de Hondenbrigade bij te staan en ging het ook ter plaatse.

De collega’s van de Hondenbrigade zijn overgegaan tot de aanhouding van een eerste individu in de Lindestraat in Evere. De tweede verdachte werd aangehouden door het BTA ter hoogte van de Richard Vandeveldestraat in Evere. De verdachten waren in het bezit van 136 g cannabis en 340 euro in kleine biljetten. Dit alles werd in beslag genomen door de politiediensten.

De politiemensen begaven zich vervolgens naar de woning van een van de individuen, die verdacht werd van drugshandel, om er een huiszoeking op heterdaad uit te voeren. Ter plaatse merkt het BTA een wagen op die met hoge snelheid aangereden komt en voor de woning stopt. Eén particulier is vervolgens in de betrokken woning binnengegaan. De politieambtenaren vinden de situatie verdacht en besluiten de achterkant van het gebouw te controleren om te voorkomen dat iemand zou kunnen vluchten.

Op dat moment merken ze achteraan in de tuin een derde verdachte op met een tas in zijn armen. Het individu vlucht onmiddellijk weg bij het zien van de inspecteur. Er wordt een achtervolging ingezet waarbij de verdachte de tas aan een andere persoon overhandigt. De twee voortvluchtige particulieren werden aangehouden door de politiediensten, die ook de tas hebben kunnen terugvinden die tijdens de achtervolging achtergelaten werd. De tas bevatte 207 g cannabis en 185 euro in kleine biljetten, die in beslag werden genomen door PolBruNo. Bij de huiszoeking vonden de politiemensen ook € 2.585 en bijna 11 g cannabis.

Uiteindelijk arresteerden de politieambtenaren van de Politiezone Brussel Noord 4 verdachten en namen ze 357,06 g cannabis en € 3.110,7 in beslag.

Het Parket van Brussel heeft beslist om twee verdachten in vrijheid te stellen en de twee andere verdachten ter beschikking te stellen. Het gaat om een van de particulieren die weggevlucht was in het park en om de particulier die bij de huiszoeking werd aangehouden. Later werd besloten om hen na verhoor vrij te laten. Het onderzoek is lopende.

Labels