Verdachte aangehouden door PolBruNo bekent zestien inbraken

Nadat hij in Schaarbeek een eerste keer werd aangehouden door de politiemensen van het Bijstands Team d’Appui (BTA) van de Politiezone Brussel Noord, is een veelpleger van diefstallen begin december opnieuw opgepakt. Op 30 november wordt de dief, die toen actief was, opgepakt in Schaarbeek en bekent hij de afgelopen maanden ook op 13 andere plekken ingebroken te hebben. 

illustration communiqué de presse voleur multirécidiviste

Meer dan € 100 werd teruggevonden in het bezit van het individu, dat ter beschikking werd gesteld van het parket van Brussel. De verdachte werd vrijgelaten na zijn verhoor. Vijf dagen later bekent de verdachte, na een nieuwe arrestatie door de politieambtenaren van PolBruNo, dat hij twee opeenvolgende diefstallen gepleegd heeft in dezelfde handelszaak. Hij werd opnieuw ter beschikking gesteld van het parket van Brussel.

Op 30 november 2023 begeeft het Bijstands Team d’Appui zich naar een handelszaak in de gemeente Schaarbeek naar aanleiding van een oproep over een dief die er actief is. De politie agenten merken op dat het alarm van het gebouw ingeschakeld is en besluiten de omgeving dus te bewaken. Ze zien dan een individu dat over een muur klimt en de dief lijkt te zijn.

De politie agenten zijn overgegaan tot de vatting van het individu dat in het bezit was van € 121 in kleine biljetten en een vals biljet van € 200 bij zich had. Tijdens zijn verhoor bekende de verdachte betrokken te zijn bij 13 andere feiten van diefstal, onder meer in de gemeenten Schaarbeek en Evere. Hij werd ter beschikking gesteld van het parket van Brussel. Die besliste de verdachte na verhoor vrij te laten. Het onderzoek loopt.  

Vervolgens pleegde de verdachte tijdens de twee nachten van 5 op 7 december opnieuw diefstallen in een andere handelszaak, ook in Schaarbeek gelegen. Net zoals bij zijn vorige aanhouding bekende hij spontaan tweemaal ingebroken te hebben in de handelszaak.

De verdachte werd ter beschikking gesteld van het parket van Brussel dat een onderzoeksrechter heeft gevorderd. Die besliste om de verdachte onder aanhoudingsmandaat te plaatsen voor de feiten van diefstal door middel van braak, inklimming of valse sleutels.

 

Labels