Verbeurdverklaring van meer dan een miljoen euro en boete van 200.000 euro in het kader van een drugshandeldossier bij PolBruNo

Op 14 maart 2023 voerden de politiemensen van de Politiezone Brussel Noord 15 huiszoekingen uit in de Noordwijk, in het kader van een dossier rond de handel in verdovende middelen. Het vonnis van de Rechtbank van Eerste Aanleg in deze zaak werd uitgesproken op 15 november.

titel persbericht

De Politiezone Brussel Noord voert tal van beveiligingsoperaties in de Noordwijk om er het veiligheidsgevoel te verhogen en er het aantal criminele feiten te verminderen. De handel in verdovende middelen in de wijk zorgt, bovenop de criminele feiten, voor heel wat overlast voor de buurtbewoners, pendelaars en andere gebruikers van deze wijk. In het kader van deze strijd tegen de verkoop van verdovende middelen waren de politieambtenaren van de Gecentraliseerde Gerechtelijke Brigade (GGB) van PolBruNo op 14 maart 2023 opgetreden in de Sint-Franciscusstraat in de Noordwijk naar aanleiding van een dossier rond de handel in verdovende middelen. Zij waren daar overgegaan tot 15 huiszoekingen die geleid hadden tot de vatting van 6 verdachten die betrokken waren bij de organisatie van deze handel. 

De Gecentraliseerde Gerechtelijke Brigade (GGB) van PolBruNo had, met haar partners, eveneens meer dan 3 kg verdovende middelen en € 50.000 in beslag genomen. Het navolgende onderzoek heeft het mogelijk gemaakt om 4 andere verdachten aan te houden in deze handel in verdovende middelen. In de dagen die volgden, had de Lokale Politie, om de politieaanwezigheid in deze wijk duidelijk te tonen en te benadrukken, verschillende wegcontroles en beveiligingsoperaties ingericht. Deze opgevoerde politieaanwezigheid in de straten waarop de gerechtelijke operatie betrekking had, heeft het mogelijk gemaakt om het veiligheidsgevoel van de buurtbewoners te verhogen. 

Het vonnis tegen de verdachten van deze handel in verdovende middelen werd uitgesproken op 15 november. De 10 beklaagden werden schuldig bevonden. Samen hebben ze een totale verbeurdverklaring van € 1.359.230 opgestapeld. De drie hoofdschuldigen werden op zichzelf veroordeeld tot een verbeurdverklaring van € 272.047. De veroordeelden moeten ook een strafrechtelijke boete van € 200.000 betalen, die onder hen verdeeld wordt. De gevangenisstraffen gaan van 6 jaar opsluiting tot 240 uren werkstraf. De beslissing van de rechtbank is echter voor beroep vatbaar. 

Labels