Twee politie-inspecteurs van de lokale politiezone Brussel-Noord zijn geëindigd op de eerste en de derde plaats van een internationale wedstrijd

Twee politie-inspecteurs van de lokale politiezone Brussel-Noord zijn in hun klasse geëindigd op de eerste en de derde plaats van een internationale wedstrijd.

Op woensdag en donderdag 23 en 24 augustus 2017 vond de internationale biatlon met hond plaats te Woensdrecht. Het is een wedstrijd waaraan diensthonden van militaire en politiediensten deelnemen. De honden zijn onderverdeeld in 2 categorieën: "attack dogs" en "tracking dogs". In totaal waren er 108 deelnemers uit verschillende landen waaronder Zwitserland, Duitsland, Groot-Britannië, Nederland en België.

De wedstrijd bestond uit een pad met onderweg 24 hindernissen die overwonnen moesten worden. Sommige hindernissen waren enkel voor de hond of enkel voor de geleiders, maar meestal voor beide. De bedoeling was erin te slagen al de hindernissen foutloos te passeren. Een goede controle over de hond, waarbij gehoorzaamheid centraal staat, is daarvoor van cruciaal belang. De hondengeleider en de hond moeten tevens beschikken over een stevige dosis behendigheid en lenigheid. Beschikken over uithoudingsvermogen en de wil om te slagen zijn echter het belangrijkst. En dat was ook het geval voor onze twee politie-inspecteurs.

Inspecteur Piet is in zijn klasse (heren 36 tot 45 jaar), in de categorie "attack dogs", op de schitterende eerste plaats geëindigd. Hij heeft de vierde snelste tijd behaald van alle deelnemers.

Inspecteur Wim is in zijn klasse (heren 45+), in de categorie "attack dogs", op een prachtige derde plaats geëindigd met de 24ste tijd van alle deelnemers.

Labels