Twaalf huiszoekingen uitgevoerd door PolBruNo in zaak rond drugsverkoop

Op 17 oktober hebben de politieambtenaren van de Politiezone Brussel Noord huiszoekingen verricht op 12 plaatsen op bevel van de onderzoeksrechter. Dit gebeurde in het kader van een zaak rond illegale drugsverkoop in de Scutenairewijk in Schaarbeek. Twaalf mensen werden aangehouden.

titel

De politieambtenaren van de Lokale Recherche 3 hebben met de bijstand van andere operationele diensten van de Politiezone Brussel Noord 12 huiszoekingen uitgevoerd in het kader van een dossier van januari 2023 rond de illegale verkoop van verdovende middelen in de gemeente Schaarbeek. Begin dit jaar kwamen de politieambtenaren erachter dat een verdachte zich bezighield met illegale drugsverkoop in het Scutenairepark, wat een onveiligheidsgevoel en overlast voor de omwonenden met zich meebracht.

Vervolgens is uit onderzoek gebleken dat de verdachte, die gekend is bij de politiediensten, daadwerkelijk betrokken zou zijn bij drugshandel. Daarom werden op 17 oktober op bevel van de onderzoeksrechter 12 huiszoekingen verricht. Na afloop van de operatie werden 12 personen aangehouden. 11 verdachten werden ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter, waarvan er 1 onder aanhoudingsbevel werd geplaatst en 10 in beschuldiging werden gesteld en onder voorwaarden werden vrijgelaten. De politiemensen namen ook € 50.975, 2,1 kg cannabis, 9,3 gram cannabishars en 50,7 gram cocaïne in beslag.

Deze operatie sluit aan bij de wil van de Politiezone Brussel Noord, die gedragen wordt door de directie van Commissariaat 3, om het veiligheidsgevoel in de Scutenairewijk te verhogen. Na de operatie zullen de politieambtenaren in de Scutenairewijk aanwezig blijven om de beveiliging ervan te verzekeren. Dit kadert in de engagementen van de Politiezone tegen de criminaliteit. De strijd tegen drugshandel blijft een bijzonder aandachtspunt voor de Politiezone Brussel Noord op haar volledige grondgebied.

Labels