Plantage van 288 cannabisplanten ontdekt in Noordwijk

De politiemensen van de Politiezone Brussel Noord hebben op 23 juni 288 cannabisplanten van een plantage in beslag genomen in de gemeente Sint-Joost-ten-Node.

plantage

Op 23 juni zijn de politieambtenaren van de Politiezone Brussel Noord opgetreden in een gebouw ter hoogte van het Sint-Lazarusplein in Sint-Joost-ten-Node naar aanleiding van een verdenking van fraude met de elektriciteitsmeter. Aangezien achter het hoge energieverbruik een drugsplantage schuil kon gaan, beslisten de ordediensten een onderzoek te voeren. Met de hulp van de beheerder van de distributienetwerken van elektriciteit en aardgas van Brussel, kon de fraude met de meter bevestigd worden. De politiemensen zijn dus overgegaan tot de doorzoeking van het betrokken appartement. Daar werd een plantage van 288 cannabisplanten ontdekt in de woonst, die ingericht was om cannabis te telen. De planten werden in beslag genomen.

De illegale verkoop van verdovende middelen, evenals het gebruik van deze producten, veroorzaken veiligheidsproblemen en verstoringen van de openbare orde. Deze inbeslagname kadert in de wil van de Politiezone om de drugshandel aan te pakken in de Noordwijk, en dus de onveiligheid gerelateerd aan de drugsverkoop terug te dringen.

Labels