Nog eens 779 medische pillen in beslag genomen en 13 verdachten gearresteerd door Task Force PolBruNo-Parket in Noordwijk

De tijdelijke Task Force opgericht door de Politiezone Brussel Noord met de ondersteuning van het Parket van Brussel, waarbij de focus ligt op veelplegers die zich schuldig blijven maken aan diefstallen met geweld en aan de verkoop van verdovende middelen en geneesmiddelen in de Noordwijk, blijft mooie resultaten boeken. Deze resultaten vormen een aanvulling op de dagelijkse opgevoerde politieaanwezigheid van de Politiezone PolBruNo.

résultats de la TFQN

Deze resultaten vormen een aanvulling op de dagelijkse opgevoerde politieaanwezigheid van de Politiezone PolBruNo, met de regelmatige steun van de Federale Politie, via beveiligingspatrouilles en haar periodieke controleoperaties

 

De politiemensen zetten hun acties voort rond het Noordstation. Van 21 t.e.m. 27 augustus hebben ze 756 Lyricapillen en 23 Rivotrilpillen[1] in beslag genomen.

Bovendien hebben de leden van de Task Force in de Noordwijk, tijdens de 13 arrestaties die vorige week verricht werden, € 1.022,75, 42,6g cannabis en 30 Ecstasypillen in beslag genomen. Bij de 13 uitgevoerde arrestaties zijn 11 personen verdacht van drugsverkoop op heterdaad. Het Parket van Brussel heeft de terbeschikkingstelling van 5 verdachten bevolen. In twee dossiers werd er een onmiddellijke dagvaarding betekent.

 

 

De Task Force en haar resultaten kaderen in een globale aanpak die toegepast wordt door de gemeenten Schaarbeek en Sint-Joost-ten-Node, alsook met de partners van de Politiezone Brussel Noord in de Noordwijk. Met deze tijdelijke actie, waarbij de focus ligt op veelplegers die zich schuldig blijven maken aan diefstallen met geweld en aan de verkoop van verdovende middelen en geneesmiddelen, wil de Politiezone bijdragen aan de openbare rust en het veiligheidsgevoel van eenieder op haar grondgebied. De Task Force is een aanvullende actie, die bij het dagelijkse werk van de politieambtenaren komt. De PolBruNo-ploegen blijven aanwezig op het volledige grondgebied en in de drie gemeenten Schaarbeek, Sint-Joost-ten-Node en Evere.

 

[1] Ter herinnering: deze 2 geneesmiddelen, die enkel op voorschrift verkrijgbaar zijn, staan bekend om hun verslavende en ontremmende effecten. Met name in combinatie met alcoholgebruik kunnen ze het gedrag van bepaalde personen negatief beïnvloeden, wanneer ze zonder medische omkadering genomen worden. De illegale verkoop van deze geneesmiddelen is tot slot strafbaar.