Nieuwe resultaten van Task Force PolBruNo-Parket in Noordwijk

De illegale verkoop van verdovende middelen en geneesmiddelen en het gedrag gerelateerd aan het gebruik hiervan leiden tot problemen voor de openbare orde en de veiligheid, alsook tot een onveiligheidsgevoel bij de burgers die zich in de Noordwijk begeven. Daarom hebben de Politiezone Brussel Noord en het Parket van Brussel, naast de zichtbare en verhoogde aanwezigheid van politiepatrouilles, een tijdelijke Task Force opgericht, waarbij de focus

inbeslagnamen

Op 14 augustus communiceerden de Politiezone Brussel Noord en het Parket van Brussel over de eerste resultaten van deze Task Force door, in het bijzonder, de inbeslagname van bijna 5.000 geneesmiddelen op iets minder dan een maand tijd aan te kondigen, alsook de arrestatie op heterdaad van 4 daders van diefstallen met geweld.

 

De politiemensen van de Politiezone Brussel Noord hebben hun minutieuze werk op het terrein rond het Noordstation voortgezet. Zo hebben ze op iets meer dan een week tijd, van 11 t.e.m. 20 augustus, 379 medische pillen in beslag genomen, waarvan 223 Lyricapillen en 59 Rivotrilpillen. Men kan niet om de vaststelling heen dat heel wat aangehouden personen in het bezit zijn van deze geneesmiddelen. Er dient opgemerkt te worden dat deze 2 geneesmiddelen, die enkel op voorschrift verkrijgbaar zijn, bekend staan om hun verslavende en ontremmende effecten. Met name in combinatie met alcoholgebruik kunnen ze het gedrag van bepaalde personen negatief beïnvloeden, wanneer ze zonder medische omkadering genomen worden. De illegale verkoop van deze geneesmiddelen is tot slot strafbaar.

 

Bovendien hebben de leden van de Task Force in de Noordwijk, tijdens de 23 arrestaties die vorige week verricht werden, € 1.745,35, 68,19 g cannabis en 57 Ecstasypillen in beslag genomen. Bij de 23 uitgevoerde arrestaties werden 14 personen verdacht van drugsverkoop en werden 3 personen aangehouden voor feiten van diefstal met geweld op heterdaad. Het Parket van Brussel heeft de terbeschikkingstelling van 10 verdachten bevolen. In 2 dossiers heeft het Parket van Brussel een onderzoeksrechter gevorderd. Er werden 2 aanhoudingsbevelen uitgevaardigd. In 2 dossiers werd een dagvaarding via snelrecht betekend.

 

Deze resultaten zijn te danken aan een tijdelijke Task Force, in samenwerking met en ter ondersteuning van het Parket, waarbij de focus ligt op veelplegers die zich schuldig blijven maken aan diefstallen met geweld en aan de verkoop van verdovende middelen en geneesmiddelen. Deze Task Force werd namelijk door de Politiezone Brussel Noord opgericht om de strijd aan te binden tegen de diefstallen met geweld en de verkoop van verdovende middelen in de Noordwijk. De politieambtenaren zijn dagelijks aanwezig in de wijk. Door deze fenomenen op haar grondgebied te bestrijden, wil de Politiezone zodoende bijdragen tot de openbare rust en ervoor zorgen dat iedereen zich veilig kan voelen.  

 

De resultaten van de Task Force kaderen in een meer globale aanpak bestaande uit gerechtelijke, bestuurlijke, zichtbaarheids- en partnerschapsacties die gevoerd worden door de gemeenten Schaarbeek en Sint-Joost-ten-Node en de Politiezone Brussel Noord, alsook met de partners van de Politiezone.

 

Deze resultaten vormen eveneens een aanvulling op het dagelijkse werk van de ploegen van de Politiezone Brussel Noord in de Noordwijk, maar ook op het grondgebied van haar drie gemeenten Schaarbeek, Sint-Joost-ten-Node en Evere.

Labels