Drie verdachten aangehouden door PolBruNo na poging tot moord

Op 20 november hebben de politiemensen van de Gecentraliseerde Gerechtelijke Brigade van de Politiezone Brussel Noord 5 huiszoekingen verricht op bevel van een onderzoeksrechter in het kader van een dossier rond een moordpoging. Drie verdachten werden gevat en ter beschikking gesteld van een onderzoeksrechter.

titel persbericht

De feiten speelden zich af op 16 oktober in de gemeente Schaarbeek. Een patrouille van Commissariaat 1 van de Politiezone Brussel Noord, had zich naar de Léopold Couroublestraat begeven nadat er een oproep binnenkwam over afgevuurde schoten. Ter plaatse merkten de politieagenten inslagen op die overeen zouden kunnen komen met die van een vuurwapen. De slachtoffers raakten niet gewond en werden opgevangen door onze politiediensten.

Naar aanleiding van de onderzoeksdaden heeft de onderzoeksrechter huiszoekingen bevolen op 5 plaatsen. Deze zijn gebeurd op 20 november. De Gecentraliseerde Gerechtelijke Brigade heeft tijdens deze huiszoekingen drie verdachten kunnen oppakken die werden voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Die besloot om de verdachten onder aanhoudingsmandaat te plaatsen voor poging tot moord. Ondertussen verschenen alle drie de verdachten voor de raadkamer waar hun aanhouding werd bevestigd. Daarnaast werd er ook munitie en een wapen gevonden tijdens de huiszoekingen. Deze werden door de politie in beslag genomen.

Labels