De Brigade Beveiliging van het Vervoer van PolBruNo maakt de aanhouding van 15 individuen op vier maanden tijd mogelijk in de Noordwijk!

Tussen oktober 2023 en januari 2024 hebben de politiemensen van de Brigade Beveiliging van het Vervoer (BBV) van de Politiezone Brussel Noord onder meer vier operaties uitgevoerd in de Noordwijk. Vijftien individuen konden daarbij aangehouden worden, waarvan twaalf voor diefstal op heterdaad maar ook voor verkoop van verdovende middelen.

persbericht titel

De Politiezone Brussel Noord zet zo haar inspanning voort om de Noordwijk te beveiligen en het veiligheidsgevoel te verbeteren rond het Noordstation. Dit doet ze via de strijd tegen zakkenrollerij, diefstallen met geweld en verkoop van verdovende middelen en geneesmiddelen, maar ook via beveiligingspatrouilles of controleoperaties van grotere omvang.

Van juli tot september 2023 had de Politiezone Brussel Noord een Task Force ingericht in de Noordwijk. Deze richtte zich op veelplegers van diefstallen met geweld en verkoop van verdovende middelen en geneesmiddelen. Op drie maanden tijd werden 155 verdachten aangehouden waarvan er 53 ter beschikking gesteld werden van het Parket. Het ingerichte politiedispositief werd, bovenop het dagelijkse werk, overgenomen door de Brigade Beveiliging van het Vervoer (BBV), die al vier operaties uitvoerde in de Noordwijk tussen oktober 2023 en januari 2024. Deze Brigade is immers specifiek opgeleid om daders van diefstallen op heterdaad te vatten in burgerkledij.

De acties met politiemensen in burger waren vooral gericht op betrappingen van dieven op heterdaad. Er werden in totaal vijftien personen gevat. Zes van hen werden op heterdaad aangehouden voor zakkenrollerij aan het Noordstation. Eén particulier werd gevat voor heling en twee andere verdachten werden aangehouden voor verkoop van verdovende middelen van het type cannabis. Vier particulieren werden opgepakt tijdens de identiteitscontroles terwijl er een vattingsbevel op hen van toepassing was. Daarom werden ze teruggestuurd naar de gevangenis. De onderzoeken zijn lopende.

De Brigade Beveiliging van het Vervoer werkt dagelijks in de Noordwijk, maar ook over het gehele grondgebied van de Politiezone. Deze Brigade is gespecialiseerd in de strijd tegen zakkenrollerij en treedt vooral op op het bovengrondse openbaar vervoer en in de omgeving ervan. Ze voeren ook andere operaties uit ter ondersteuning van de commissariaten van de Zone om de veiligheid van iedereen in de wijken te waarborgen.

Labels