Beveiliging van Noordwijk wordt voortgezet door PolBruNo.

De Politiezone Brussel Noord zet haar inspanningen voort om de Noordwijk te beveiligen en het veiligheidsgevoel rond het Noordstation te verhogen. Dit via de actie van haar Task Force, opgericht met de steun van het Parket van Brussel, waarbij de focus ligt op veelplegers die zich schuldig blijven maken aan diefstallen met geweld en de verkoop van verdovende middelen en geneesmiddelen.

persbericht titel

Sinds midden september heeft de Task Force bijna 846 pillen drugs in beslag genomen, met name 545 Lyrica pillen en 216 Rivotril pillen, evenals 92 pillen Ecstasy. 32 verdachten werden gearresteerd, waarvan er 11 ter beschikking werden gesteld van het parket van Brussel. Eén persoon kreeg een onmiddellijke dagvaarding en moet op 27 oktober voor de rechter verschijnen.  4 anderen werden voorgeleid voor een onderzoeksrechter. Eén van hen werd onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Zeven personen werden vrijgelaten. Daarvan zijn de dossiers nog lopende. Tijdens de taskforce werd één ander persoon opgepakt en ter beschikking gesteld van het parket van Oost-Vlaanderen omdat die persoon geseind stond voor feiten gepleegd op hun arrondissement.

Deze resultaten komen bovenop de grotere operaties die in de wijk worden georganiseerd. Zo organiseerde de Politiezone Brussel Noord sinds midden juli ook vier operaties voor de controle van personen die zich rond het Noordstation bevonden. Deze controleoperaties vonden plaats in partnerschap met de Federale Politie, Securail en de Dienst Vreemdelingenzaken. In totaal werden tijdens deze vier operaties ongeveer 250 personen gecontroleerd via de politionele actie die in de wijk was opgezet. 111 van hen werden bestuurlijk van hun vrijheid beroofd wegens verstoring van de openbare orde of omdat zij niet in het bezit waren van een geldige verblijfsvergunning. Aan het einde van de wettelijke duur van de vrijheidsberoving werden 26 personen door de Dienst Vreemdelingenzaken verplicht in een gesloten centrum geplaatst. Dergelijke controleacties worden regelmatig georganiseerd door de Lokale Politie PolBruNo met als doel de wijk te beveiligen en het veiligheidsgevoel te verhogen dankzij een zichtbare aanwezigheid van de politie. Maar ook opdat de politiediensten de personen die zich op hun grondgebied bevinden op grotere schaal zouden kunnen identificeren.

Naast deze controleoperaties en de actie van de Task Force organiseert de Politiezone Brussel Noord, naast het routinewerk, beveiligingspatrouilles in de wijk, alsook controleoperaties in de handelszaken en drankgelegenheden.

Dit kadert in een globale aanpak die wordt gehanteerd door de gemeenten Schaarbeek en Sint-Joost-ten-Node, alsook met de partners van de Politiezone Brussel Noord in de Noordwijk. De PolBruNo-ploegen blijven aanwezig op het hele grondgebied en in de drie gemeenten Schaarbeek, Sint-Joost-ten-Node en Evere.  

Labels