112 BE : de mobiele applicatie die levens redt

Hebt u dringend hulp nodig ? Gebruik de mobiele applicatie 112 BE, de enige app waarmee u contact kunt opnemen met de politie, ambulance en brandweer.  

App 112 BE

U hoeft geen noodnummers uit het hoofd te leren. Met de app 112 BE hoeft u alleen maar op het pictogram van de brandweer, ambulance of politie te klikken, afhankelijk van de hulp die u nodig hebt.  

- Toegang tot belangrijke informatie  

Wanneer u de app installeert, vult u een formulier in met enkele persoonlijke en/of medische gegevens. Wanneer u belt, zal de operator dus over zoveel mogelijk informatie beschikken om u zo goed mogelijk te helpen.  

- Locatievoorzieningen 

Als u geolocatie hebt toegestaan toen u de app downloadde, kunnen alarmcentrales u lokaliseren als u belt. Deze informatie is cruciaal in geval van nood of paniek, of als u niet weet waar u bent.  

- Een alarm activeren 

Als u bewusteloos bent, kunnen de alarmcentrales een alarm op afstand naar uw smartphone sturen, zodat de hulpdiesnten u kunnen vinden en u sneller kunnen helpen. 

- Een chatfunctie 

Als u niet kunt spreken of horen, of als u “doof, slechthorend of spraakstoornis” hebt aangevinkt toen u de app installeerde, kan de chatfunctie worden geactiveerd om schriftelijk te communiceren.

Labels