Verdachten van diefstal met geweld dezelfde nacht opgepakt

De politie Limburg Regio Hoofdstad kon afgelopen nacht twee verdachten oppakken die even ervoor een diefstal met geweld hadden gepleegd. Eén van de verdachten stelde zich weerspannig op waardoor een politie-inspecteur meerdere dagen arbeidsongeschikt is. De twee verdachten werden door de onderzoeksrechter in Hasselt aangehouden.  

Politie LRH

De politie Limburg Regio Hoofdstad kreeg dinsdagavond omstreeks 22.45 uur een melding van een diefstal met geweld in de fietstunnels aan de Koning Boudewijnlaan in Hasselt. Ter plaatse aangekomen bleek de hoofdtelefoon van het slachtoffer met geweld ontvreemd te zijn. Het slachtoffer liep geen verwondingen op. Meerdere politieploegen en (drone)camerabeelden van de omgeving werden ingezet tijdens de zoektocht naar de verdachten.

Eén verdachte werd in de nabije omgeving aangetroffen op het Koekerellenpad in Hasselt. De verdachte stelde zich fysiek weerspannig op t.o.v. de politieploeg. Eén inspecteur liep hierbij verwondingen op aan de arm en hand, met meerdere dagen arbeidsongeschiktheid tot gevolg. De tweede verdachte kon even later in een hotelkamer in het centrum van Hasselt aangetroffen worden. De hoofdtelefoon van het slachtoffer werd in de omgeving gevonden en terug aan het slachtoffer overhandigd.

Beide verdachten werden mee naar het politiekantoor in Hasselt genomen. Verder onderzoek wees uit dat ze allebei illegaal in het land verbleven.

De verdachten, mannen van 25 en 27 jaar, werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Hasselt. Deze besliste om hen aan te houden.

Labels