Verdachte van diefstallen in warenhuizen onderschept

Vorige week dinsdag trof de politie Limburg Regio Hoofdstad meer dan 245 pakjes rookwaren aan in een voertuig op een parking van een warenhuis in Hasselt. De verdachte nam iets ervoor de vlucht maar kon onderschept worden door de politiezone Leuven. Hij zal zich op een later tijdstip voor de rechtbank moeten verantwoorden. 

Politie LRH

Vorige week dinsdag kreeg de politie Limburg Regio Hoofdstad een melding van een winkeldiefstal in een warenhuis op de Stevoortse kiezel in Hasselt. De verdachte werd door alert winkelpersoneel op heterdaad betrapt en nam hierna te voet de vlucht. Op de parking troffen de politieploegen in een niet-afgesloten voertuig meerdere zakken aan met daarin onder andere meer dan 245 verpakkingen met rookwaren en cosmeticaproducten. De goederen werden vermoedelijk buitgemaakt tijdens een eerdere winkeldiefstal in een warenhuis van dezelfde winkelketen. 

De verdachte werd vorige week donderdag in Leuven onderschept door de politiezone Leuven en overgebracht naar het politiehuis in Hasselt voor verhoor. 

De 43-jarige man uit Hasselt zal zich in het kader van snelrecht op een later tijdstip dienen te verantwoorden voor de rechtbank. 

Het warenhuisketen nam de goederen ondertussen terug in ontvangst.