Verdachte met levenslang rijverbod vlucht weg op bromfiets

De politie Limburg Regio Hoofdstad kon na een korte achtervolging een verdachte met een levenslang rijverbod onderscheppen in Hasselt. Hij verplaatste zich zonder helm op een bromfiets en vervoerde een minderjarige. Tevens was hij in het bezit van een gebruikershoeveelheid drugs. Hij zal zich op een later tijdstip dienen te verantwoorden voor de rechtbank. 

Politie LRH

Enkele dagen geleden merkte de politie Limburg Regio Hoofdstad een geseind persoon op in de Banneuxstraat in Hasselt. De verdachte verplaatste zich met een bromfiets, droeg geen helm en vervoerde een minderjarige. De verdachte bleek niet enkel geseind te staan, maar ook een levenslang rijverbod te hebben. De politieploeg maande de bromfietser aan om te stoppen voor een controle. Deze gaf hier echter geen gehoor aan en dreef de snelheid van zijn bromfiets omhoog. Na een kortstondige achtervolging ontkwam de verdachte aan het zicht van de politieploeg. Tijdens een patrouille in de omgeving kon de verdachte te voet gesignaleerd worden in de Consiencelaan in Hasselt. De ploeg kon hem onderscheppen en controleren. Tijdens de controle bleek dat hij een gebruikershoeveelheid hasj op zak had. Hij werd gearresteerd en overgebracht naar het politiehuis in Hasselt. De politie Limburg Regio Hoofdstad stelde de nodige processen-verbaal op. 

De verdachte, een 23-jarige man woonachtig in Hasselt, zal op een later tijdstip dienen te verantwoorden voor de rechtbank.