Politie LRH stelt 5 extra diefstalpreventieadviseurs aan

De politie Limburg Regio Hoofdstad stelde onlangs vijf extra diefstalpreventieadviseurs aan en zo breidt ze haar dienstverlening nog maar eens uit. “Onze diefstalpreventieadviseurs zijn degelijk opgeleid en dragen enorm bij aan de veiligheid in onze politiezone”, aldus korpschef Philip Pirard. 

Diefstalpreventieadviseurs

Via het e-mailadres pz.lrh.inbraakpreventie@police.belgium.eu of via het telefoonnummer 011 938 288 kan elke inwoner van Hasselt, Diepenbeek, Zonhoven, Herk-de-Stad, Lummen en Halen gratis en vrijblijvend diefstalpreventieadvies aan huis aanvragen. Een diefstalpreventieadviseur komt dan bij je thuis langs, bekijkt hoe goed jouw woning al beveiligd is en geeft tips over hoe het nog beter kan. 

De nieuwe vrijwilligers slaagden allen met glans op hun schriftelijke en mondelinge proef en bovendien zijn ze zeer gemotiveerd om bij te dragen aan preventie en veiligheid. Ondertussen hebben de diefstalpreventieadviseurs al enkele huisbezoeken achter de rug waarbij ze bewezen hebben dat ze alles wat ze geleerd hebben effectief in de praktijk kunnen toepassen. Het Politiecollege oordeelde dat de vrijwilligers alle leerstof perfect onder de knie hebben. 

Politie LRH heeft nu in totaal zeven diefstalpreventieadviseurs. “Een alarmsysteem volstaat vandaag de dag niet meer om inbraken te voorkomen”, aldus Jos Delarbre, opleider van de diefstalpreventieadviseurs. “Net daarom is het preventieve diefstalpreventieadvies zo belangrijk.” In 2023 deden de vrijwilligers van politie Limburg Regio Hoofdstad 105 huisbezoeken en zelfs dit jaar kregen ze reeds 31 aanvragen.

Labels