Politie LRH coördineert grootschalige Limburgse politieactie

Afgelopen woensdag hield de politie Limburg Regio Hoofdstad samen met 10 andere Limburgse politiezones en de federale politie een gecoördineerde verkeersactie. 

lrh

De politiezones kregen voor deze actie, die gecoördineerd werd door politie LRH, ondersteuning van de vaste en mobiele camera’s in de zone. Aan de hand van deze gecoördineerde actie wilde de politie diefstallen, rondtrekkende daderbendes en andere criminaliteit preventief aanpakken. Het is de eerste keer dat een dergelijke proactieve actie zo uitgestrekt plaatsvindt binnen Limburg. 



Provinciaal kon de politie 27 voertuigen intercepteren en ze controleerden in totaal 109 voertuigen, waaronder zeven geseinde voertuigen. Zeven bestuurders legden een positieve speekseltest af. Verder stelde de politie in het kader van verkeersinbreuken 37 processen-verbaal en 27 onmiddellijke inningen op. In totaal werden er 16 gerechtelijke vaststellingen gedaan waaronder 9 gerechtelijke processen-verbaal en 2 vrijheidsberovingen. Er waren 14 inbeslagnames van onder andere wapens, voertuigen en drugs. 

 

Door de grootschalige samenwerking kon de politie ook rekenen op de luchtsteun van de federale politie. Politie LRH schakelde zelfs haar eigen gespecialiseerde teams in. Tien andere Limburgse politiezones (PZ BHT, PZ BIHORI, PZ CARMA, PZ HEZO, PZ LAMA, PZ LOON, PZ POLTRUDO, PZ TONGEREN, PZ VOEREN) sloten zich aan bij dit initiatief van de politie Limburg Regio Hoofdstad. In totaal werkten maar liefst 60 politiemensen mee aan deze actie, die ook ondersteund werd door verschillende partnerorganisaties zoals CicLim en RTIC Limburg, DAH Limburg, DAFA, PLOT en Parket Limburg. 



In de toekomst wil de politie blijven inzetten op zulke acties. Concreet zal er binnen de provincie gestart worden met ICAR Limburg, een uitwisselingsplatform van informatie, om de proactieve werking van de politieteams binnen de zones te stimuleren.

Labels