Politie LRH betrapt dief op heterdaad

De politie Limburg Regio Hoofdstad kon op maandag 11 december een 40-jarige man uit Genk op heterdaad betrappen van diefstal. De man werd door de politie staande gehouden en onmiddellijk voor verhoor meegenomen.

lrh

Enkele alerte politie-inspecteurs merkten op 11 december omstreeks 14u een verdachte man op in de buurt van de Boerenkrijgsingel. De inspecteurs konden vaststellen hoe de man aan een aantal tuinpoortjes voelde en even later van een oprit rende. De politie zette de achtervolging in. Nadat de man zich even verstopte achter een bushokje, hield de politie hem staande en werd hij geboeid.

De 40-jarige man bleek in het bezit te zijn van een sleutelbos die hij zich voordien in één van de huizen had eigen gemaakt, want na een buurtonderzoek bleek dat hij in de Grote Lindestraat zich de toegang tot een woning had verschaft. Wanneer de bewoners de man hadden opgemerkt, sloeg hij onmiddellijk op de vlucht.

De politie stelde de nodige processen-verbaal op. Parket Limburg dagvaardde de 40-jarige man in het kader van snelrecht.

Labels