Laat je niet rollen op een festival

Het festivalseizoen is begonnen! Helaas zijn niet enkel muziekliefhebbers aanwezig op de festivals, ook gauwdieven zijn van de partij. Ons gauwdiefstallenteam geeft je enkele tips mee zodat jij na het festival met al je spullen op zak terug naar huis kan keren.

  • Gauwdieven maken gebruik van de drukke festivalsfeer om je af te leiden. Wees alert wanneer een onbekende je enthousiast benadert. Deze persoon kan op je spullen uit zijn.
  • Je gsm is een gegeerde prooi! Berg hem altijd op in een afgesloten tas of zak.
  • Via de toetsencode *#06# kan je het EMEI-nummer van je gsm-toestel opvragen. Dit nummer heb je nodig om je toestel te laten blokkeren na een diefstal. Ook bij je aangifte zal de politie naar dit nummer vragen. Noteer je EMEI-nummer ergens (niet in je gsm!) zodat je het snel terug kan vinden wanneer je gsm gestolen wordt.
  • Dure of opvallende juwelen vallen gauwdieven snel op. Ze maken gebruik van de drukte en het tumult op een festival om je ketting of armband te stelen. Vaak heb je dit zelfs niet onmiddellijk door.
  • Beperk de hoeveelheid cash geld dat je op zak hebt en gebruik zoveel mogelijk je betaalkaart.

Ben je toch slachtoffer geworden van een gauwdiefstal? Twijfel dan niet en doe onmiddellijk aangifte. Vaak kan dit al op het festivalterrein zelf. Hebben jij of je vrienden foto’s of filmpjes gemaakt rond het tijdstip van de diefstal? Bezorg die dan zeker aan de politie. Wie weet, staat de dader er wel op.

 

Gauwdief tijdens festival

Labels