Jaarlijkse traditie – Het Grote Voetgangers- en Fietsexamen

Het is weer die tijd van het jaar waarin onze jonge verkeersdeelnemers hun vaardigheden in het verkeer tonen tijdens Het Grote Voetgangersexamen en Het Grote Fietsexamen. Wij gaan de komende maanden in lagere scholen langs om te testen of leerlingen klaar zijn om zich zelfstandig in het verkeer te begeven met de fiets of te voet. 

Het Grote Voetgangers- en Fietsexamen

De leerlingen uit lagere scholen in alle gemeenten van de politiezone leggen de komende weken Het Grote Voetgangersexamen of Het Grote Fietsexamen af. Deze examens werden ontwikkeld door de Vlaamse Stichting Verkeerskunde. Wij gaan in scholen langs om te testen of de leerlingen klaar zijn om zich zelfstandig, te voet of met de fiets, in het verkeer te begeven.

Op een uitgestippeld parcours moeten de kinderen verschillende manoeuvres uitvoeren. Leerlingen uit het vierde leerjaar die Het Grote Voetgangersexamen afleggen, leren vooral in verschillende situaties de straat over te steken. Terwijl de leerlingen van het vierde leerjaar leren hoe ze veilig kunnen oversteken, laten de leerlingen van het zesde leerjaar zien dat ze klaar zijn om met de fiets veilig deel te nemen aan het verkeer.

Labels